Fransız denizcilik ve lojistik devi CMA CGM Group, CMA Terminals iştiraki aracılığıyla İspanya’nın Total Terminal International Algeciras (TTIA) liman terminalinin yüzde 50’sini satın aldı. Asya, Akdeniz ve Kuzey Avrupa arasındaki ticaretin kesişme noktasında Cebelitarık Boğazı’nda bulunan TTIA terminali, CMA CGM Group filosundaki en büyük konteyner gemilerini barındırma kapasitesine sahip.

Terminal, 30 hektarlık konteyner sahasına sahip ve limandaki rıhtımının uzunluğu 850 metre. Yıllık 1,7 milyon TEU kapasiteli uğrak noktası bir tesis olan TTIA terminali'nin 2010 yılında hizmete açıldığı biliniyor.

CMA CGM Grubu Genel Müdür Yardımcısı, Christine Cabau Woehrel ”Akdeniz’in en işlek limanlarından birinde aldığımız bu yeni pozisyon, aynı zamanda CMA CGM Group’un lider bir liman terminal operatörü olması için atılan bir adımdır.” ifadelerini kullandı. 

CMA CGM'nin şu an 27 ülkede yan kuruluşları CMA Terminals ve China Merchants Holdings International ile ortak girişim olan Terminal Link aracılığıyla 48 liman terminalini işlettiği bilinmekte.

Editör: TE Bilişim