Çin'in farklı bölgelerinde bildirilen COVID-19 virüsünün çoklu varyantlarının denizcilik endüstrisini bir kez daha vurabileceği belirtiliyor.

Diğer yandan bildirilen salgınlar Çin'in Ningbo ve Yantian gibi ana limanların çevresindeki bölgelerde görülmesin rağmen, şimdiye kadar deniz taşımacılığı şirketleri şiddetli bir tıkanıklık bildirmedi. 

2021'de Çin'in virüse sıfır tolerans politikaları, liman operasyonlarında önemli aksamalara neden omuş, Mayıs ve Haziran aylarında, Yantian konteyner terminallerinden biri, bir virüs salgını sonrasında kapatılarak gemilerin yığılmasına neden olmuştu. Benzer şekilde, Ağustos ayında Çinli yetkililer Ningbo'daki terminallerden birini yaklaşık iki hafta kapatmıştı. Yeni salgınların görülmesiyle bölgede virüse sıfır tolerans politikaları neticesind yeni kapatmalar görülebileceği belirtiliyor.

Luohu Bölge Parti Komitesi Daimi Komite üyesi ve bölge başkan yardımcısı Xia Dong Ningbo'da görülen vakaların Delta varyantı olduğuna inandıklarını bildirerek, "Şu anda bölgemizde çeşitli önleme ve kontrol çalışmaları düzenli bir şekilde ilerliyor ve genel durum istikrarlı" dedi. Benzer şekilde, Tianjin kentinde yetkililer, bölgedeki 14 milyon insanda iki Omicron varyantı vakası tespit edildikten sonra 3.4 milyon sakini tamamladıklarını söyleyen büyük bir hızlı test programı başlattı. Bu tetlerde 41 kişinin daha pozitif çıktığı bildirildi.

Çin yine kısıtlamalar getirse de şimdiye kadar bunlar limanları doğrudan etkilemeyecek kadar sınırlıydı. Ancak korku, Çin'in olimpiyatlar öncesinde virüsün yayılmasını azaltmak için daha katı sınırlamalar getirebileceği yönünde.

Editör: TE Bilişim