Çeşme Marina'nın Temeli Atılıyor

Ekonomideki kriz bulutlarının aralanmasıyla Ege Bölgesi'ndeki yatırımlar da hızlandı. Bu hızlanma ile birlikte yatırım ve açılış haberleri ardı ardına gelmeye başladı. Urla'da dün 20 milyon lira yatırımla kurulacak ve 400 kişiye iş imkanı sağlayacak meydan projesinin temeli atılırken bugün bölgede yine bir yatırım coşkusu daha yaşanacak. İbrahim Çeçen Holding ve İngiliz Camper & Nicholsons'ın Çeşme'yi yat turizminin merkezlerinden biri haline getirecek yat limanının temeli bugün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atılacak. Tesis için yaklaşık 24 milyon TL yatırım yapılacak.

Çeşme Marina 8 ayda tamamlanacak

Türkiye'nin önde gelen yatırım holdinglerinden IC İbrahim Çeçen Holding ile Camper & Nicholsons Marinas International ortaklığında 25 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile kiralanan Çeşme Yat Limanı'nın temeli bugün 14.00'te atılacak. Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çeşme Marina Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Çeşme Marina Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Serhat Çeçen ve Camper&Nicholsons Marinas International Yönetim Kurulu Başkanı Nick Marris'in katılacağı açıklandı.

12 milyon euro yatırımla hayata geçirilecek yat limanının 8 ayda tamamlanarak Mayıs 2010'da açılması planlanıyor. Türkiye'nin uluslararası üne sahip tatil beldesi ve limanı olan Çeşme'de, yatçılık turizminin gözbebeği haline gelmeye aday bir yatırımla ortaya çıkan Çeşme Marina'da denizde 400, karada 100 tekneye hizmet verilecek. Çeşme Yat Limanı'nda alışveriş merkezi, restoranlar, kafe ve barlar, spor ve sağlıklı yaşam merkezi, yat kulübü gibi hizmetler de sunulacak.

Uluslararası bir su sporları merkezi olan Çeşme'ye, yeni organizasyonlar kazandırmak ve bölgeyi yelken sporunun da merkezi haline getirmek hedefinde olan Çeşme Marina, yat kulübü ile her yaştan yelkenseveri bir araya getirmeyi hedefliyor.

IC Holding ve IC Çeşme Marina Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Çeçen, "Çeşme Marina projesi hem IC Holding, hem de ortağımız Camper & Nicholsons için çok önemli. Bu projeye ve başarısına olan inancımız, ekonomik krize rağmen hiç tereddüt etmeden devam etme kararlılığı göstermemize neden oldu. Temel atma törenimiz sonrasında, dünya standartlarında malzemeler ile yat limanını tamamen yenileyerek, tekne sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, en yüksek seviyede hizmetlerin sunulacağı bir marina yaratacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim