Çelebi, Bandırma Limanı'nı devraldı

Bandırma Limanı'nın özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi 175.5 milyon dolarla veren Çelebi Ortak Girişim Grubu, limanı devir aldı.

Çalışanlar Başka Limanlara Tayin Edildi

Limanda yapılan devir teslim törenine TCDD Genel Müdür Yardımcısı Vehsi Kurt, Çelebi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Doğan ve çok sayıda şirket çalışanı katıldı. Özelleştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Bandırma Limanı'nın 39 yıllık üst kullanım hakkı ihalesini 175,5 milyon dolara kazanan Çelebi Holdingin bugün itibariyle ilçe limanını devir aldığını açıklayan Bandırma Liman İşletme Müdürü Orhan Kılıç, devirin gerçekleşmesiyle birlikte limanda çalışan 167 işçinin İzmir Limanı'na, 53 işçinin Haydarpaşa Limanı'na, 23 işçinin de Derince Limanı'na tayinlerinin yapıldığını söyledi. Kılıç, işçilerin bugün itibariyle ilçe limanıyla olan ilişkilerinin de sona erdiğini kaydetti.

Geçiş sürecinde TCDD ait 11 işçi ve 28 memurun yaklaşık olarak 45 gün daha limanda görev yapacağını dile getiren Kılıç, bu süre sonrasında bu personelin de bu üç limana dağıtımlarının yapılacağını dile getirdi. Be yılda Bandırma Limanı'na 20 milyon dolarlık yatırım yapacaklarına dikkat çeken Çelebi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Doğan, yatırım kapsamında öncelikle 7,5 milyon ton/yıl olan dökme yük kapasitesini 4 yıl içersinde 11 milyon ton/yıla çıkartacaklarını söyledi.

 

Editör: TE Bilişim