İstanbul'dan Astoria isimli gemiyle Çanakkale'ye gelen Alman turistler, limanın yetersiz kalması sebebiyle ilkel şartlarda, filikalarla sahile çıkarıldı.

Sabah erken saatlerde 18 bin 591 grostonluk Bahama bayraklı "Astoria" isimli yolcu gemisiyle İstanbul'dan Çanakkale'ye gelen 389 Alman turist, iskelenin yetersiz gelmesi yüzünden, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine sahile çıkmakta zorluk çekti.

İskeleye yanaşamayan yolcu gemisi sahile yaklaşık Superbahis 100 metre mesafede demirlerken, Alman turistler ise gruplar halinde filikalarla kıyıya çıkarılabildi.

Turizm açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Çanakkale'de her turist gemisinin gelişinde aynı manzarayla karşılaşılmasına tepki gösteren Çanakkaleliler ise yapımı tamamlanan trilyonluk Kepez limanı'nın en kısa sürede hizmete açılmasını istedi.

Gemi ile Çanakkale'ye gelen ve filikalarla sahile çıkarıldıktan sonra otobüslerle Troia Antik Kenti'ni gezmeye giden 389 Alman turistin, akşam saatlerinde gemiye geri dönerek Yunanistan'a gidecekleri öğrenildi.

(Kaynak: YENİ ŞAFAK İzmir  Gazetesi/ÇANAKKALE)

Editör: TE Bilişim