Deniz Kirliliğinin önlenmesinde büyük rol oynayan Çanakkale (Kepez) Limanı ÇOMU Su Ürünleri Fakültesi’nin deniz ağ kafes eğitim-araştırma faaliyetlerine tam destek verdi.

Çanakkale (Kepez) Limanı desteğiyle Dardanos Yerleşkesi açıklarında, kıyıdan 0,6 mil mesafede eğitim, araştırma ve uygulama amaçlı açık deniz ağ kafes ünitesi kuruldu. Bu sistem üzerinde uygulamalı eğitim faaliyetleri ile öğrencilerin açık deniz ağ kafes sistemlerinde deneyim kazanmaları sağlanacaktır. Ayrıca sistem üzerinde ulusal ve uluslar arası projelerle gerçekleştirilecek araştırmalarla ülkemiz ve dünya akvakültür sektörüne yön verilmesi hedeflenmektedir.

Çapalama faaliyetlerinin gerçekleştiği operasyonda öncelikle Kepez Limanı’nda sistem için ön hazırlıklar yapıldığını sonrasında ise hazırlanan malzemelerin, araştırma ve uygulama sahasına Kepez Liman’dan taşındığını belirten proje çalışma ekibi, hazırlanan sisteme yakın zaman içerisinde offshore tipi ağ kafeslerin de konuşlandırılacağını ve ABD-UNH işbirliğiyle başlatılan kafes teknoloji projesinin, bu alanda yeni ulusal ve uluslar arası proje ve işbirliklerine de davetiye getirebileceği açıklamasında bulundu.

Liman Müdürü Evren Beceren, üniversite öğrencilerinin tam donanımlı mezun olarak sektör içerisinde aktif rol oynayabilmeleri açısından gerçekleştirilen projelere ellerinden geldiğince destek vereceklerini, işletmemiz ile üniversite işbirliğinin Çanakkale içinde önemli faydalar sağlayacağını belirtti.

Operasyon sonunda ÇOMÜ Su Ürünleri Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Cirik, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yeşim Büyükateş, Öğretim Üyesi ve offshore kafes teknoloji projesi eş-koordinatörü Doç. Dr. Murat Yiğit Çanakkale Liman İşletmesi adına hazırlamış oldukları teşekkür belgelerini takdim etmek üzere limana ziyarette bulundular. Ziyaret sırasında, Liman Yöneticisi A.Ali Özgen ve Liman Müdürü Evren Beceren eşliğinde Atık Kabul Tesisi yerinde gezilerek gelecek dönemlerde üniversite öğrencilerine staj olanakları sağlanması hakkında görüşüldü.

Editör: TE Bilişim