Sinop'ta gemi acentası sahibi işadamı Burhan Levend, "Sektörümüz, sivil toplum kuruşları ve halkımız Sinop Limanı'nın aktif hale getirilmesini bekliyor" dedi.
 
Rota Turizm ve Dış Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Levend, Sinoplu sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak atıl durumda bulunan Sinop Limanı'nın aktif hale getirilmesini istediklerini söyledi. 
 
KARGO GEMİLERİ GELMİYOR 
 
Karadeniz'in tek doğal limanına sahip Sinop'ta bulunan mevcut iskeleye mayıs-ekim ayları arasında 10-12 adet kruvaziyer yolcu gemisi yanaştığını hatırlatan Levend, ''Ro-ro gemileri kapak açma rampalarına da sahip olmasına rağmen ne yazık ki kargo gemileri limanımıza hiç gelmemektedir'' diyen konuştu.
 
SON DERECE ÜZÜCÜ
 
Akdeniz illerini Sinop'a bağlayan yolların tamamlandığına dikkat çeken Burhan Levend, "Bu durumda aynı güzergahtan Çorum üzerinden Samsun'a gelen narenciye araçları aynı mesafe olan Sinop Limanı'na da rahatlıkla gelebileceklerdir. Karadeniz'de Hopa Limanı'ndan Karadeniz Ereğli Limanı'na kadar tüm limanlarda gemilerin doluluk oranının oldukça yüksek olmasına rağmen Karadeniz'in tek doğal limanına sahip limanımızın atıl vaziyette beklemesi il ekonomisine katkısının bulunmaması bizleri son derece üzmektedir" dedi.
Editör: TE Bilişim