Borusan Limanı üniversitelilere açılıyor     

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu'nun (MYO) iki yıllık “Deniz ve Liman İşletme” programı öğrencilerinin Borusan Limanı'nda uygulamalı eğitim almasına yönelik protokol imzalandı.

Borusan Limanı'na, ticari işletme olmanın yanında bir eğitim kurumu statüsü kazandıran anlaşmanın protokolü, UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper, Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, MYO Müdürü Prof. Dr. Kemal Sulhi Gündoğdu ile Borusan Lojistik Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Özgür Soy arasında törenle imzalandı.

“LİMAN İŞLETMECİLİĞİ KONUSUNDA BİR İLK”

Gürgenç, törende, özellikle liman işletmeciliği konusunda eğitim veren bir kurum bulunmadığına dikkati çekerek, “Bu anlamda bir ilk gerçekleştiriliyor. Borusan Lojistik, bu projeyle üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdi” dedi.

Prof. Dr. Gündoğdu ise teori ile uygulama arasındaki eksikliğin, protokol sayesinde giderileceğini belirtti.

Özgür Soy da protokolle hem bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini hem de yeni yatırımlar sonucunda artan yetişmiş eleman ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini ifade etti.

Protokole göre, öğrenciler son sınıflarındaki 7 dersi Borusan Limanı'nda Borusan Lojistik çalışanlarından uygulamalı olarak alabilecek.

Editör: TE Bilişim