Borusan, 450 milyon dolar ile 850 kişiye iş yaratacak

Borusan'ın krize rağmen Bursa Gemlik'te hayata geçirdiği lojistik, çelik ve enerji sektörlerinde yaptığı toplam 450 milyon dolar tutarındaki üç yatırımı tamamlarken, bir tesisin de temelini attı.


Borusan Lojistik Gemlik Limanı, Borusan EnBW Enerji Bandırma Rüzgar Enerjisi Santrali ve Borçelik'in 3. Faz Galvanizleme Tesisi'nden oluşan yatırımların açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle dün yapıldı.

Başbakan Erdoğan, Borusan Mannesmann Boru'nun yeni üretim tesislerinin de temelini attı. Borusan Gemlik Yerleşkesi'nde düzenlenen törende 100 milyon dolar yatırımla yenilenen ve kapasitesi iki kat artan Borusan Limanı; 120 milyon dolarlık Borusan EnBW Enerji Bandırma Rüzgar Enerjisi Santrali ve 140 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve Borçelik'in üretim kapasitesini yüzde 50 artıran 3. Soğuk Haddeleme ve 3. Sıcak Daldırma Galvaniz Hattı hizmete girdi. Aynı törenle, Borusan Mannesmann Boru'nun (BMB) 90 milyon dolara mal olması beklenen yeni üretim tesislerinin de temeli atıldı.

'Ortaklarımızla birlikte yatırımları aksatmadık' Açılış töreninde konuşan Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık , krize rağmen ortaklarıyla birlikte hiçbir zaman yatırım programlarını aksatmadığına dikkat çekti. Kocabıyık, "Borusan, Türkiye'nin geleceğine güvenen ve en ağır kriz koşullarında bile yatırımlarını sürdüren bir gruptur. Üçünün resmi açılışını bugün gerçekleştirdiğimiz 4 önemli yatırımımız da bu güvenin en somut kanıtıdır. Toplam maliyeti 450 milyon dolar olan ve toplamda 850 kişilik istihdam yaratacaktır. Böylece toplam personelimizin sayısı 6 bin kişiye ulaşacaktır" dedi. Enerjide 10 yıl içinde 3 milyar dolarlık yatırım Kocabıyık, Almanya'nın önde gelen enerji şirketlerinden EnBW ile ortak olarak enerji sektörüne giren Borusan'ın gelecek 2 yılda, 1000 MW'lik yatırım hedefi doğrultusunda devam eden ve yeni başlayan yatırımları için kurulacak şantiyelerde 3 bin kişilik istihdam daha yaratacaklarını söyledi. Enerji sektörüne yapacakları yatırımların 10 yıl içinde 3 milyar dolara çıkacağını ifade eden Kocabıyık, bu sayede yeni bir borusan daha yaratacaklarını söyledi. Kriz döneminde ortakları EnBW, ArcelorMittal ve Salzgitter Mannesmann ile birlikte yatırımlarını başarıyla sürdürdükleri için mutlu ve gururlu olduklarını kaydeden Kocabıyık, "Bu yatırımlar, lojistik, enerji ve çelik sektörlerinde sadece Borusan Grubu'nu daha güçlü kılmakla kalmayacak, Türkiye için ciddi bir istihdam, endüstriyel katma değer ve küresel rekabet gücü anlamına gelecektir" dedi.

Editör: TE Bilişim