Bodrum’da iskele isyanı   

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi’nin geçen yılın nisan ayında hizmete giren 185 metre olan uzunluğunun 317 metreye çıkarılmak istenmesi, çevrecileri isyan ettirdi.

Kumbahçe semtindeki Mantar Burnu’na, Çağlar Holding, Global Hizmetler ve ERS İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ortaklığıyla yapılan Bodrum Yolcu Gemisi İskelesi’nin 185 metre olan uzunluğunun 317 metreye çıkarılmak istenmesi tepki çekti. Teklifin bugün Bodrum Belediye Meclisi’nde görüşülecek olması çevrecileri ayağa kaldırdı.

Bugün öğle saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan yaklaşık 40 çevreci, Yurtsever Cephe Sözcüsü Ayhan Karahan’ın öncülüğünde basın açıklaması yaptı, iskelenin uzatılmasına sert tepki gösterdi. Karahan, yapılacak Bodrum Belediye Meclis toplantısının 8'inci maddesinde, Kumbahçe Gemi Yanaşma İskelesi’nde plan tadilatının gündeme geleceğini belirtti.

Karahan, 20 yıla yakın süredir rüyaları süsleyen sözkonusu iskelenin Bodrum'un ekonomik yaşamına hiçbir katkı sağlamadığını ileri sürdü. Ayhan Karahan, “Bunda esas neden, bölgede yatırımcı görünen sermayenin beceriksizliği ve aşırı rant beklentisidir. Durum böyle iken İskelenin ortağı 3’lü konsorsiyumun akıl almaz taleplerle yerel ve merkezi iktidar nezdinde girişimlerde bulunmasını kınıyoruz.

Şu an 185 metre olan iskelenin uzunluğunu 317 metreye çıkarma talebinden hiç vazgeçmeyen bu 3’lü grubun girişimine engel olmak için her türlü yolu deneyeceğiz. İskelenin başlangıç projesinde yer alan ve kamuoyu baskısından dolayı uygulanamayan marina içersindeki 750 kişilik otel ve kumarhane projesini de dikkatimizden uzak tutmayacağız” diye konuştu.

Bodrum Belediyesi önündeki basın açıklamasını tamamlayan çevreciler, Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti. Açıklama metnini Kocadon’a da veren Ayhan Karahan, meclisten üçlü konsorsiyum lehine karar çıkarılmamasını istedi. Başkan Kocadon ise, “Yurtsever cephe üyelerine duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu görüşlerini dikkate alacağız” dedi.

Bodrum Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Ayı Toplantısı’nda 8'inci gündem maddesi olarak görüşülen iskelenin uzatılma talepini çevreciler de büyük dikkatle izledi. Belediye meclisinde alınan kararda, iskelenin uzatılma isteğinin 25 metre yüzer iskele olarak karşılanmasına karar verildi. Çevreciler, 25 metrelik yüzer iskele yapılması kararına itirazları bulunmadığını söyledi.

 

Editör: TE Bilişim