Bodrum Turistik Yolcu Limanı'nın cazibesi hızla artıyor

Global Yatırım Holding'den geçen ay yapılan açıklamada, şirketin iştiraklerinden Global Ports'un, Karayip Denizi'ne kıyısı olan Belize'nin Belize Limanı ve yine Karayipler'deki Honduras'ın Roatan Adası'ndaki Roatan Limanı'nı bünyesine almak üzere görüşmelere devam ettiği belirtilirken Bodrum Kruvaziyer Limanı hızlı bir büyüme gösteriyor.

Limandaki iskelenin artan ihtiyacı karşılamak üzere uzatılması çalışmaları ise sonuçlanmak üzere.

Yeni hissedarlık yapısında, Global Ports yüzde 60'ına, Yüksel Çağlar'ın başkanlığındaki Çağlar İnşaat Şirketler Grubu'nun yüzde 30'una ve Setur Duty Free'nin yüzde 10'una sahip olduğu Bodrum Cruise Port, 22.000 metrekarelik alanla birlikte, yılda 600 kurvaziyer gemisine ve 3.000 feribota servis yapma kapasitesine ve aynı anda 2 büyük kurvaziyer gemisi ve 3 feribota servis yapabilme kapasitesine sahip.

Bu yılın 7 aylık kurvaziyer sezonunda toplam 80 turistik gemisine liman ve terminal hizmetinin verildiği Bodrum Turistik Yolcu Limanı'na 120.000'den fazla yolcu geldi. Yıl sonuna kadar ise toplam 102 turistik gemisinin uğrak yapması ve yolcu gelişinin ise 202 bini bulması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim