Bartın Limanı konteyner taşımacılığına açıldı
 
Bartın Belediyesi'nce Bartın Limanı'nın konteyner taşımacılığına açılması için başlatılan girişimler sonuç verdi.
 
Konteyner taşımacılığı için önce fizibilite çalışması yapan Bartın Belediyesi'nin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü'ne yaptığı başvuru kabul edilerek, liman işletme iznine konteyner gemileri de eklendi.

Genel Müdürlük'ten, 4 Ocak 2012 tarihinde Bartın Belediyesi'ne gönderilen yazıda, "Bölge sanayisinin hızla ilerlemesi, ihracatın artması ve yeni firma taleplerinden dolayı Bartın Limanı'na konteyner gemilerinin yanaşma ihtiyacının doğduğundan bahisle limana verilen işletme iznine konteyner gemilerinin de eklenmesi talep edilmektedir. Dökme yük, yolcu ve genel kargo gemilerine yönelik verilen işletme iznine konteyner gemilerinin de eklenmesi uygun görülmüştür." denildi.

İLK KONTEYNER GEMİSİ GELDİ

Bartın Limanı'na ilk konteyner gemisi, 10 Ocak 2012 günü (bugün) giriş yaptı. Türk Bayraklı Esra A isimli 10 bin 282 gros tonluk 150 metre boyundaki konteyner gemisi, 136 konteyner yük boşaltarak, 130 konteynerlik yük alacak.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Limanı'na konteyner gemisi giriş izni verilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Belediyemizin gündeme getirip çeşitli çalışmalar yaptığı konteyner taşımacılığı, Bartın Limanı'ndan resmen başladı. Bu çalışmanın Bartın ekonomisine fayda sağlayacağı kanısındayız." dedi.
Editör: TE Bilişim