Bakan Yıldırım'dan İzmir limanı için 'hızlanın' talimatı

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın isteklerini dinleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Limanı'nda özelleştirme çalışmalarının hızlanması için bürokratlarına talimat verdi

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile görüşen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Limanı'nın özelleştirilmesi ve viyadük ayaklarının limana indirilmesi ile kesilmesi çalışmalarının hızlandırılması için bürokratlara talimat verdi.

Demirtaş, dün Ankara'da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşerek kruvaziyer turistlerinin İzmir'le ilgili düşüncelerini tespit etmek amacıyla 5 bin 340 yolcuyla yaptıkları anketin sonuçlarını iletti.

Demirtaş, 2011 yılında gelecek gemilerle ilgili bilgileri, kruvaziyer limanının yapımı ve kruvaziyer turizminin gelişimi için yapılması gerekenleri içeren bir raporu da Bakan Yıldırım'a sundu.

Görüşmenin son derece olumlu geçtiğini anlatan Demirtaş, şunları kaydetti: "Sayın Bakan'a kentimize gelen turistlerin yüzde 80'inin İzmir'den büyük memnuniyetle ayrıldığını ve her geçen gün gelen gemi sayısında büyük artış olduğunu, önümüzdeki yıl ise 500 bin yolcu beklediğimizi söyledik. Hedefimizin 3 milyon yolcu olduğu ve bu hedefe ulaşılması için bir an önce kruvaziyer limanı yapımının başlaması gerektiğini ifade ettik. Sayın Bakanımız da Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Sayın Ahmet Aksu ile görüşerek İzmir Limanı'nın özelleştirmesi için yapılan planlama ve çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi."

GÖRÜŞME OLUMLU

Bakan Yıldırım'ın kruvaziyer turizminin tüm dünyada hızla geliştiğini ve sadece İzmir'in değil tüm liman kentlerinin bu turizmden pay alması gerektiğini ifade ettiğini aktaran Demirtaş, "Sayın Bakanımız İzmir'in kruvaziyer turizminde gösterdiği büyük başarı öyküsünü yakından takip ettiğini ve İzmir'in kruvaziyer turizminin gelişimi için verdiği desteğin artarak devam edeceğinin tüm İzmirlilere bildirilmesini istedi" dedi.

Bakan Yıldırım ile yaptıkları görüşmede limana giden viyadük ayakları konusunun da gündeme geldiğine dikkat çeken Demirtaş, "Sayın Bakanımız bu sorunun çözümünün hem kent içi ulaşım hem de görsel kirlilik açısından büyük önem taşıdığını belirtmemiz üzerine, viyadüklerin bir an önce indirilmesi ve kırılacak olan viyadüklerin biran önce kırılması işlemlerinin hızlandırılması için Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turan ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Kararaman'a talimat verdi. Görüşme her yönüyle çok olumlu geçti" diye konuştu.

Turistlerin yüzde 80'i İzmir'den çok memnun

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sundukları kruvaziyer anketinin sonuçlarının son derece olumlu olduğunu hatırlattı. Demirtaş, "Turistlerin yüzde 70'i İzmir'e tekrar gelmek istiyor, yüzde 48'i İzmir deyince 'güzel' diyor. Olumsuz görüşler son derece az. İzmir için dilekleriniz ne dediğinizde 'Yüzde 80, her şey mükemmel teşekkürler' yanıtını veriyor" açıklamasında bulundu. Demirtaş, "Rehberlik, liman hizmetleri, ulaşım gibi pek çok konuda verilen notların ortalaması 5 üzerinden 3.5. Bu, ortalamanın oldukça üzerinde. Liman güvenliği 3.8, kruvaziyer terminali 3.6, liman hijyeni de 3.3 ile 5 üzerinden oldukça iyi notlar. Bu bir başarı öyküsüdür" dedi.

Editör: TE Bilişim