Bakan Arslan: Çandarlı Limanı, Avrupa'nın ilk 10 limanından birisi olacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yeni yıl mesajında 2017'de yapılacak projeleri ve çalışmaları açıkladı. 

Bakan Ahmet Arslan, yayımladığı yeni yıl mesajında, 2016'nın Türkiye'nin daha fazla sorunla baş etmek mecburiyetinde olduğu bir dönem olarak tarihe geçtiğini kaydetti.

Arslan, yeni yıl mesajında  Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın Avrupa'nın ilk 10 limanından birisi olacağını belirterek, 'Denizcilikte de Avrupa'nın ilk 10 limanından birisi olacak Kuzey Ege Çandarlı Limanı, 9 aralık'ta temelini attığımız Filyos Limanı ve Mersin Konteyner Limanı'na yönelik çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz.' dedi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ayrıca yüksek hızlı tren ağının genişletilmesi çalışmalarını sürdüreceklerini ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattında taşımacılığa başlanacağını da belirtti. 

Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yayımladığı yeni yıl mesajında, 2016'nın Türkiye'nin daha fazla sorunla baş etmek mecburiyetinde olduğu bir dönem olarak tarihe geçtiğini kaydetti.

Türkiye'nin geçen yıl birçok terör örgütü ile aynı anda mücadele etmek mecburiyetinde kaldığını ve 15 Temmuz'da ülkeye ve millete karşı tehdit oluşturan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kanlı yüzüyle muhatap olduğunu kaydeden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Hamdolsun, milletimiz 15 Temmuz gecesinde bütün siyasi görüşlerini, farklılıklarını, yaşam biçimlerini, inançlarını, görüşlerini, aidiyetlerini bir kenara bırakarak omuz omuza darbe girişimine karşı durarak, hainlerin doğrulttuğu namluların karşısına göğsünü siper etti." değerlendirmesinde bulundu.

2016'DA BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ PROJELER TAMAMLANDI

Tüm olumsuzluklara ve bu olumsuzluklara karşı verilen kıyasıya mücadeleye rağmen 2016'nın daha önce başlattıkları birbirinden önemli projelerin devam ettiği ve başarıyla bitirildiği bir yıl olduğunun altını çizen Bakan Arslan, Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Avrasya Tüneli ve Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli gibi "dünyaya parmak ısırtan" dev projeleri sonlandırarak hizmete açtıklarını hatırlattı.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ, KANAL İSTANBUL VE 3 KATLI TÜNEL PROJESİ

"2017 yılı da bizim için, mevcut projeleri bitirmek ve yeni projeleri hayata geçireceğimiz yoğun bir dönem, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın vizyonuyla hareket ederek, üstlendiğimiz görevi en iyi şekilde yapacağımız bir yıl olacaktır" ifadesini kullanan Arslan, bu kapsamda 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini atacaklarını, Kanal İstanbul ve 3 Katlı Tünel projesi gibi dev yatırımlara devam edeceklerini bildirdi.

"ŞİMDİ 5G İÇİN ÇALIŞMALARI BAŞLATIYORUZ"

Şimdi 5G için çalışmaları başlatıyoruz. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi hizmet kalitemizi daima arttırarak, Türkiye'nin gelişimi, toplumun kalkınması ve cumhuriyetimizin 100. yılı için koyduğumuz hedeflere ulaşma konusunda gerekli her türlü gayret ve kararlılığı göstermeye devam edeceğiz." 

Arslan, 2017'nin Türk milleti adına umutların çoğaldığı, barışın tüm dünyada egemen olduğu, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının güç kazandığı bir yıl olması dileğinde bulundu. 

Editör: TE Bilişim