Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR Türkiye'de ilk liman inşaatına başladı. 

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz,  STAR Rafinerisine hizmet verecek liman inşaatına başladıklarını ve Rafineri iskelelerinin ilk kullanımı 2017 yılının Mayıs ayında tamamlanacağını açıkladı. 
 
TÜRKİYENİN İLK YERLİLEŞTİRME LİMANI

Türkiye'nin en büyük yerlileştirme ve bir numaralı stratejik yatırımı olan Rafinerinin inşaatına hızla başlandığını belirten SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz, inşaat işleri başladığı günden itibaren şu ana kadar 2 milyar dolar harcandığını ve üretime toplamda ise 30 ay kaldığını söyledi. 
 
TÜRK ŞİRKETLERİNİN ESERİ OLACAK

Kenan Yavuz yaptığı açıklamasında, inşaatına başlanılan rafinerinin büyük ölçüde Türk inşaat şirketleri ve işçileri tarafından inşa edildiğini ve bunun da kendilerine büyük haz verdiğini söyledi. 

 İSTİHDAMA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Rafineri inşaat alanında çalışan işçi sayısının çok yakında 10 bin kişiye ulaşacağını açıklayan Kenan Yavuz, "aynı zamanda Türkiye'nin en yüksek nitelikli ekibini oluşturduk. Çalışma arkadaşlarım ile birlikte, ilmik ilmik bir eser inşa ediyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Küresel Ekonomik krizin dünyada her geçen gün daha çok büyüdüğünü ve giderek artan işsizlik oranlarının arttığı bir dönemde SOCAR'ın bu önemli yatırımı Türkiye'de istihdama da büyük katkı sağlayacak. 

Editör: TE Bilişim