Autoport, hizmet kalitesini tescillendirdi

Türkiye’nin “ilk araba terminali” Autoport, uluslararası standartlarda bir liman olma hedefi doğrultusunda Ekim ayı itibari ile Entegre Yönetim Sistemi’ni (EYS) hayata geçirdi.


Autoport, Entegre Yönetim Sistemi kapsamında ISO 9001 (Kalite Yönetim Sistemi), ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi) ve OHSAS 18001 (İş Sağlığı, İş Emniyeti Yönetim Sistemi) belgelerini alarak hizmet kalitesini tescillendirdi. Autoport kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği çalışmalarla, Rina Belgelendirme Firması tarafından yapılan denetlemelerden başarı ile geçerek ISO 14001, IS0 9001 ve OHSAS 18001 belgelerini almayı haketti. Kalite Yönetim Sistemi ISO 9001, müşteri odaklı yönetimde daima iyileştirmeye yönelik çalışmalar yürütülmesini; ISO 14001 faaliyetlerde çevreye daha duyarlı hareket edilmesini, OHSAS 18001 standardı ise işyerinde çalışanların sağlık ve güvenliğini etkileyebilecek uygulamaların kontrol altında tutulmasını amaçlayan bir yönetim modeli. Autoport yetkilileri, belgeyi edinme aşamasında çeşitli düzenlemeler yaptı. Öncelikle tüm iş süreçlerinin akışları dokümante edildi ve birbirleri ile ilişkileri tanımlandı. İş süreçlerinin akışlarının şemalandırılması, limanda işe yeni başlayan personel için de yarar sağladı. Ayrıca çalışanlara Sistem Entegre Bilgilendirme eğitimleri verildi. Çevre ve İş Güvenliği çerçevesinde tehlike belirleme ve risk ile çevresel etki değerlendirmeleri hazırlandı. Kurulan sistemin etkinliği iç denetimler ile kontrol edildi, iyileştirmeye açık alanlar bulunarak bunların düzeltilmesi için gerekli önlemler alındı.

Sistem sadece çalışanlar için değil müşteriler için de önemli faydalar sağlıyor. EYS sayesinde müşteri öneri ve şikayetleri kaydediliyor. Bu şekilde gerekli tedbirler önceden alınıyor ve müşteri memnuniyetini artırmak için her türlü fırsat değerlendiriliyor.

 

Editör: TE Bilişim