TEKİRDAĞ (AA) - YAVUZ KARADUMAN - Tekirdağ'da 8 Temmuz'da faaliyete geçirilen Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ilk 10 limanından biri olan Asyaport, dev gemileri ağırlıyor.

Asyaport Limanı İşletme Müdürü Kadir Uzun, AA muhabirine, tam kapasiteyle çalıştığında yılda 2,5 milyon konteyner hareketine ulaşması beklenen limanın planlandığı gibi faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Limana haftalık 11 gemi yanaştığını ve servislerin hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirten Uzun, "Asyaport Limanı, Uzakdoğu, Kuzey Avrupa, Akdeniz, Karadeniz ve tüm hatların uğrak limanı oldu. Şu anda beklediğimiz haftalık 11 gemi servislerine başlamış durumda. Bu bizim için çok güzel. Artık tam yükteyiz, tüm ekipmanlarımız faal, yüklerin artışına bağlı olarak ilave ekipman yatırımlarımız olacak" dedi.

Limana gelen gemiler hakkında bilgi veren Uzun, "Uzak Doğu'dan gelen gemilerimiz, 14-16 bin TEU kapasiteli gemiler. Bunlar içerisinde 3 bin, 3 bin 500 konteyner hareketlerini elleçlemeye başladık. Buna bağlantılı olarak, Kuzey Avrupa'dan gelen hattımızda da bin 500 konteyner hareketleri, yükleme ve tahliye olarak şu anda faaliyetimiz tüm hızıyla devam etmekte" şeklinde konuştu.

- "Asyaport Limanı, Trakya'nın dünyaya açılan kapısı"

Limanın altyapısının tamamlandığını, ilk haftada çok süratli ve verimli ortalamalarla gemilerin operasyonlarını tamamlandığını anlatan Uzun, şunları kaydetti:

"Bu operasyonların sonrasında planlandığı şekilde gemilerimizi kaldırdık. Bu müşteri tarafında da Tekirdağ bölgesinde, Trakya bölgesinde çok ciddi anlamda, düzgün tarifeli ve birçok dünya limanlarına ulaşabilecek servislerin verildiğini, yapıldığını göstermesi açısından da bizim için çok önemliydi. Müşterilerin de bu davetlerle, bu yapılmış olan hizmetlerle limana olan ilgisini, limanla olan ilişkisini hızlandırarak bir an önce onlara da bu İstanbul Ambarlı bölgesindeki trafik yoğunluğundan, orada verilen hizmetlerin zaman alan sürelerin burada daha süratli bir şekilde, etkin bir şekilde onlara geri dönüş olarak hizmet olarak nasıl sunacağımızı anlatmaya çalışıyoruz."

 

Editör: TE Bilişim