Antalya Limanı’nın tamamı Global’in oldu 

Global Liman İşletmeleri AŞ, Antalya Limanı'nın işletme hakkını elinde bulunduran Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri AŞ'nin hisselerinin tamamına sahip oldu.

Global Yatırım Holding AŞ'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri AŞ'nin yüzde 40'ını elinde bulunduran Global Liman İşletmeleri'nin, Çelebi Holding AŞ ve Antmarin Denizcilik Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait yüzde 60 hisseyi Rekabet Kurulu ve ilgili diğer kamu kurum onaylarının alınmasının ardından devraldığı bildirildi.  Açıklamada 29 Temmuz  itibariyle şirketin hisseleri ve Port Akdeniz-Antalya'nın yönetiminin tümüyle Global Liman İşletmeleri'ne geçtiği kaydedilirken devir karşılığı ödenen bedelin toplam 49,3 milyon ABD Doları olduğu dile getirildi.

Ports Akdeniz-Antalya'nın devrini değerlendiren Global Liman İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Gregory Michael Kiez,

"Ülkemizin dış ticaret ve turizm alanlarında çok önemli bir fonksiyonu olan Port Akdeniz-Antalya'nın tamamının Global Ports tarafından devir alınmasından memnuniyet duyuyoruz. Akdeniz çanağında önemli bir role sahip Port Akdeniz-Antalya'nın yönetimini devir almamızı sağlayan bu gelişmeyi Liman işletmeciliği sektöründe Türkiye ve bölgesel büyüme stratejimizde önemli bir adım olarak görüyoruz." dedi.

Kiez, Port Akdeniz–Antalya'da 2006 yılından bu yana konteyner elleçleme ekipmanları, vinç ve römorkörlere yapılan ciddi yatırımlar ile ticari liman operasyonlarında daha hızlı hizmet verilerek, kalite ve verimlilik artışı sağlandığını, diğer taraftan yeni yolcu terminali ile limanın kruvaziyer turizminde önemli bir yer edindiğini vurguladı.

Holding açıklamasında, Global Liman İşletmeleri'nin Türkiye'nin turizm, tarım ve ticaret alanlarında önemli bir yere sahip olan Antalya'da yer alan Port Akdeniz'de gerek genel ve dökme yük gerekse konteyner yük hacmini katlayarak arttırmayı, Liman'ı Akdeniz'in en güvenli, en verimli, en etkin işletilen ve yönetilen çok fonksiyonlu limanı haline getirerek Türkiye'nin en önemli ticaret kapılarından birine dönüştürmeyi hedeflediği belirtildi. 

Devir işlemlerinin ardından, Port Akdeniz – Antalya, mevcut ticari ismiyle, (Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri AŞ) ve mevcut adresinde yeni yönetim kadrosuyla hizmet vermeye devam edecek.

Hedeflerine en kısa sürede ulaşmak için limanın yeni yönetim kadrosu da belirlendi. Buna göre, Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri AŞ – Port Akdeniz Genel Müdürlüğü'ne Ayhan Çiftçi, Kruvaziyer Bölümü Direktörlüğü'ne ise Figen Semerciyan getirildi.

 

 

Editör: TE Bilişim