TMSF’nin 2006 Mart ayında yeniden özelleştirmeyi planladığı Antalya Limanı ile ilgili Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda önceki gün bir toplantı gerçekleştirildi. ATSO Başkanı Kemal Özgen’in başkanlığında yapılan toplantıya; Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Osman Ayık, Deniz Ticaret Odası Başkanı Hüsnü Çöllü, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Hilmi Ünsal, Antalya Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Acar ile denizcilik sektöründe hizmet veren işadamları katıldı. ATSO Başkanı Kemal Özgen, TMSF’ye geçen Antalya Limanı’nın Mart 2006’da ihaleye çıkartılacağını açıkladı. Özgen, Antalya Limanı’na Ortak Girişim Gurubu olarak talip olduklarını söyledi. Girişime toplumun bütün kesimlerini katılmaya davet eden Özgen, “Amacımız mümkün olduğu kadar geniş bir katılımı sağlamak ve sahaya güçlü bir takım olarak çıkmaktır” dedi.

Antalya Limanı’nın yıllık gelirinin 10 milyon dolara ulaştığını bildiren Özgen, liman işletmeciliğinin karlı bir yatırım olduğunu söyledi. “Ama biz limana ticari bir yatırım aracı olarak bakmıyoruz. Bizim için önemli olan limanın gelişmesidir” diyen Özgen, limanın gelişmesinin ise Antalya’nın gelişmesi anlamına geldiğini kaydetti. Özgen, “Antalya Limanı’na sahip çıkmalıdır demenin bazılarının düşündüğü gibi ayrımcılıkla ilgisi yoktur. Antalya’ya en fazla yatırımı hangi şirket yapacaksa liman onun olmalıdır” diye konuştu.

PABUÇ BIRAKMAYACAÐIZ

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de Konyaaltı Belediyesi’nin Ortak Girişim Grubu’nun içinde yer alacağını ve her türlü desteği vereceğini açıkladı. Deniz Ticaret Odası Başkanı Hüsnü Çöllü de Antalya denizciliği için limanın son derece önemli olduğunu vurguladı. Antalya Güçbirliği Holding Başkanı Ahmet Acar da Antalya’nın menfeatleri için Ortak Girişimin içinde hisse alarak yer alacaklarını bildirdi. ANSİAD Başkanı Hilmi Ünsal, AKTOB Başkanı Osman Ayık da konuyu üyelere iletip hisse almaları için çağrıda bulunacaklarını açıkladı. Antmarin Denizcilik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncılar ise Antalya Limanı’nın satışını bir şans olarak değerlendirdi. Antalyalıların bu şansı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Akıncılar, “Antalya limanını alıp Antalya’ya yakışır bir şekilde işleteceğiz. Çok güçlü bir sermaye ile bu ihaleyi alacağız. Kimseye pabuç bırakmayacağız. İzmir limanını alamayanların bu ihaleye katılacağını da sanmıyorum. Şu anda ortaya atılan isimler de spekülasyon” dedi.

Mustafa Kozak-Antalya

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim