TMSF, Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş. hisselerini, 61 milyon Amerikan Doları bedelle satın alan Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş.'ye yarın düzenlenecek tören ile teslim edecek.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş.'deki 22.049.999 YTL nominal değerli yüzde 99.999 oranındaki iştirak payını 27 Temmuz 2006 Perşembe günü Saat 11:00'de TMSF Binası Konferans Salonu'nda satışa çıkarmıştı.

Gerçekleştirilen ihalede en yüksek teklif, Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş tarafından 60 milyon Amerikan Doları olarak verilmişti. Teklif bedelinin, muhammen bedel olan 74 milyon Amerikan dolarının altında kalması sebebiyle Fon Kurulu, satışın pazarlıkla devam edilmesine karar vermişti. 28 Temmuz 2006 Cuma günü düzenlenen pazarlık ihalesinde de en yüksek teklif yine 60 milyon 50 bin Amerikan Dolar olarak Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş tarafından verilmiş, firma teklifini 3 Ağustos 2006 Perşembe günü 61 milyon Amerikan Dolarına yükseltmişti.

61 milyon Amerikan Doları ile en yüksek teklifi veren, Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş. hakkında Rekabet Kurumu izninin alınmasının ardından ihale, Fon Kurulu'nca onaylandı. İhale bedelinin ödenmesinin ardından Akdeniz Liman İşletmeciliği A.Ş. ile hisse devir sözleşmesi imzalanacak ve devir teslim gerçekleştirilecek.

1977 yılında inşa edilen ve Batı Akdeniz kıyı şeridinde yer alan Antalya Limanı, kuruluşunun ardından Türkiye Denizcilik İşletmelerine devredildi. Liman, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirilerek, 31 Ağustos 1998 tarihinde 30 yıl süre ile 34 milyon 800 bin Amerikan Doları bedelle Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş.'ne devredilmişti.

TMSF Yönetim Kurulu'nun 4 Aralık 2001 tarihli kararı ile yönetim ve denetimi devralınan Ortadoğu Antalya Liman İşletmeleri A.Ş.'nin hisseleri, 27 Mart 2006 tarihinde Fon tarafından Sümerbank A.Ş.'nin eski hakim ortaklarından devralınmıştı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim