Antalya Limanı Dünyaya Açılıyor

Dünyanın en büyük konteyner taşıma firması Mearsk da Antalya limanını seçti. Böylece Antalya, dünyanın bütün limanlarına açılacak.

Limanın ortaklarından Hasan Akıncıoğlu, kısa zaman sonra dünyanın en büyük konteyner taşıma firması olan Mearsk ile Kalkavan Ailesi'ne ait Turkon'un Antalya Limanı'na sefer koyacağını açıkladı. Mevcut olan MSC, Zim Line, Nedlloyd ve MS ile birlikte limandaki taşıma hattı sayısının 6'ya çıkacağını belirten Akıncıoğlu, böylece limandan dünyanın bütün limanlarına ulaşımın açılacağını vurguladı.

HER LİMANA MAL

Bu hatların asgari 2 haftada bir limana uğrayacağını söyleyen Hasan Akıncıoğlu, "Turkon Akdeniz içinde, Mearsk ise tüm dünyada ağa sahip. Hangi limana istenirse istensin, Antalya'dan mal ulaştırmak artık mümkün olacak. Bu nedenle Antalya'ya dünya limanı demekte bir sakınca görmüyorum" diye konuştu. Limana 9 milyon euro yatırım yaptıklarını , 6 milyon euro yeni yatırım daha yapacaklarını aktaran Akıncıoğlu, "Şu an mevcut kapasiteyi yüzde 4'tan yüzde 7080'lere çıkaracağız" dedi. Limanın 2006 yılındaki cirosunu 2007 yılında 20 milyon dolara çıkardıklarını söyleyen Akıncıoğlu, önümüzdeki yıl hedef olarak 25 milyon dolar ciro koyduklarını aktardı.

Mahir VARLI / ANTALYA

Hürriye Akdeniz

Editör: TE Bilişim