Gül ve Berdimuhammedov Ambarlı Limanı'nı inceledi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Ambarlı Limanı'nda incelemede bulundu.

Bir dizi program için İstanbul'a gelen Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ambarlı Limanı'a gelerek incelemede bulundu. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun eşlik ettiği Gül ve Berdimuhammedov önce Ambarlı Limanı Yönetim Binası'na geçerek burada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka'dan birifing aldı. İkili ardından Arkas Holding'e ait Marport Limanı'na geçti.

Arkas Holding Liman Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Genç, Gül ve Berdimuhammedov'a liman krokisi ve maketleri eşliğinde, uzun süre bilgi verdi. Gül ve konuk Devlet Başkanı ardından Liman'da bulunan bir gemiye konteynırların yüklenmesi işlemini izledi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov, beraberlerindeki heyetle liman önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül ve Berdimuhammedov daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir gemiyle Tarabya Köşkü'ne geçti.

Editör: TE Bilişim