2003 yılında özelleştirilen Trabzon Alport Limanı Doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinin ithalat ve ihracat alanında ticari üssü haline geldi.

2003 yılında özelleştirilerek Albayrak Grubuna geçen Trabzon Alport Limanı 20 milyon dolarlık yatırım ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin önemli bir üssü haline geldi. 10 milyon ton kapasiteyle çalışan Alport Limanında Liman Derinleşme çalışmaları da devam ediyor.

“Alport limanında 2 milyon 300 bin ton elleçleme yapılıyor”


“2003 yılından yıllık 2 bin konteyner geçişi yapılan Alport'ta şu anda yılsonu hedefimiz 38 bin konteyner” diyen Alport Limanı Genel Müdürü Muzaffer Ermiş sözlerini şu şekilde sürdürdü:”Alport’ta 1 milyon tonluk fiili elleçleme yapılırken bugün bu rakam 2 milyon 300 bin tona çıktı. Eğer Ermenistan sorunu çözülürse Avrupa- Asya ticareti bu liman üzerinden yapılacak. Bugün Çin'e yapılan krom ihracatının yüzde 20'si Alport üzerinden yapılıyor.”

Alport Limanı'nın lojistik işlerini yürüten ve Albayrak Grubu şirketi olan Nakil Lojistiğin Genel Müdürü Bülent Demir ise 144 ton ağırlık kaldırma kapasitesine sahip vinç yatırımı yaptıklarını söyleyerek"Bu vinç sayesinde önümüzdeki yıl Maersk firması Alport Limanına gelecek. Bugün Alport Limanı'ndan İran-Venezüella ticareti gerçekleşiyor. Limanın gelişmesiyle Doğu ve Güneydoğu bölgelerimiz için de servis, ayaklarına gelmiş oldu” dedi.
Editör: TE Bilişim