Alanya'ya İsrail yerine Avrupa damgası

Ekim-Aralık döneminde 15 Avrupa gemisinin geleceği Alanya'da üç ayda 2.5 milyon dolarlık turizm geliri hedefleniyor.

Mavi Marmara krizinin ardından İsrailli kruvaziyer gemilerin yanaşmadığı Alanya Limanı, bu yıl ilk kez Avrupa gemilerine kapılarını açıyor. Kriz nedeniyle yüzde 80 gelir kaybına uğradıklarını söyleyen ALİDAŞ Alanya Liman İşletmeleri ve Denizcilik Genel Müdürü Müfit Kaptanoğlu, İtalya ve İspanya'dan kalkan gemilerin ekim-aralık arasında 15 sefer yaparak bölgeye 50 binden fazla turist getireceğini belirtti. Seferlerin ocakta da süreceğini Kaptanoğlu, üç ayda 2.5 milyon dolarlık turizm geliri elde edileceğinin altını çizdi. 

ARAP BAHARI YARADI

Mavi Marmara krizinden önce Alanya Limanı'na gelen gemilerin yüzde 80'inin İsrailli gemilerden oluştuğunu söyleyen Müfit Kaptanoğlu, AB'den gelen gemilerle bu kaybın yüzde 50'sini karşılayacaklarını ifade etti. Kaptanoğlu, "Avrupalı turistler Arap baharı nedeniyle Kuzey Afrika ülkeleri yerine Türkiye'ye gelmeyi tercih ediyorlar. Bir kriz zarar ettirirken diğer bir kriz yolumuzu açtı" dedi.

Alanya Limanı'nı 35 yıllığına kiraladıklarını ve paranın tamamını peşin ödediklerini anlatan Müfit Kaptanoğlu, İsrailli gemiler gelmeyince eleman çıkarmak zorunda kaldıklarını ancak bu yıldan itibaren yeniden istihdam yaratacaklarını söyledi. Kaptanoğlu, "Acentelerle 2013 yılına ilişkin görüşmeler yaptık. Çünkü acenteler planlarını iki yıllık yapıyor. Asıl patlamayı 2013'te bekliyoruz" dedi. 

Editör: TE Bilişim