Yat Limanı'na gizli çıkarma

ALANYA İskelesi’ni devletten 30 yıllığına kiralayan ve en büyük umudunu İsrail gemilerine bağlayan Alanya Liman İşletmeleri Denizcilik Anonim Şirketi (ALİDAŞ), İsrail ile Türkiye ilişkilerinin son yıllarda iyice gerilmesinden dolayı İskele’ye gelen İsrail bandıralı gemilerden mahrum kalırken, Hayfa Limanı’ndan geçen hafta yola çıkan 50 İsrailli yatçı dün gece Alanya Yat Limanı’na adeta gizli bir çıkarma yaptı.

Yat Limanı’nda faaliyet gösteren ve Recep Arpa’ın işlettiği The King’s Pub’ta aileleriyle bir araya gelen İsrail’in önde gelen zengin ve tanınmış işadamları, Türkiye ile İsrail arasındaki siyasi çekişmelerin kendilerini bağlamadığını, aksine, Türkiye’yi ve Türk insanını çok sevdiklerini söylediler.

THE KING’S PUB’TA MOLA VERDİLER

30 yıl boyunca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) büyük otel ve restoran zincirlerinde yöneticilik yaptıktan sonra Alanya’ya yerleşen Recep Arpa’nın sahibi olduğu The King’s Pub’ta buluşan İsrailli işadamları, İsrail’in en büyük limanlarından olan Hayfa’dan yola çıktıklarını ve ilk duraklarının Alanya olduğunu belirttiler. Birlikte yemek yiyip sohbet eden İsrailliler, Alanya’ya da hayran kaldıklarını ifade ettiler.

‘BİZ TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVİYORUZ’

Aralarında Alanya’ya gemiyle daha önce de gelenlerin olduğunu söyleyen İsrailliler, “Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın Davos Zirvesi’ndeki ‘One Minute’ çıkışı ve akabinde Mavi Marmara Gemisi’ne yönelik saldırı sonrası gerilen İsrail-Türkiye ilişkilerinin önümüzdeki süreçte iyileşeceğine inanıyoruz. Müslümanlar ve Yahudiler tarih boyunca hep iyi ilişkiler içerisinde olmuşlardır. Bu yüzden Türk insanı ile İsraillilerin arasını hiçbir siyaset anlayışı bozamaz” dediler. Yaklaşık bir hafta boyunca Alanya Yat Limanı’nda demirleyecek olan İsrailli işadamlarının önümüzdeki hafta Ege kıyılarına doğru yelken açacakları da edinilen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim