SALEM AL MAKRANİ KARGO TRANSPORT LTD. ŞTİ. ; Özelleştirme kapsamında 30.12.2011 tarihinde ihale yolu ile işletme hakkını aldıkları İskenderun limanında; kendilerine ait web sitelerinde limanın “GENEL AMAÇLI” olduğu açıkça belirtilmesine, T.C.D.D. tarafından yayınlanmış kurallar çerçevesinde ve belirli bir süre tarifede dahi değişiklik yapmadan hizmet vermek zorunda olmasına ve daha da önemlisi aynı hatta çalışan diğer firmaya hizmet verirken keyfi ve hiçbir hukuki dayanağa sahip olmadan AL MAKRANİ firmasına hizmet vermekten imtia eden İSKENDERUN LİMAK limanına karşı hukuki yönlerden hakkını aramak adına dava açtı.

Amaçlarının sadece İSKENDERUN LİMAK limanından hizmet alma hakkını elde etmek olduğunu belirten AL MAKRANİ Genel Müdürü Murat GÜLFİDAN ; Limak Limanının kişilere ve kurumlara göre hareket etmek gibi bir hakkının yasal olarak mevcut olmadığını belirterek haksız rekabete yol açacak davranışlardan kaçınmak zorunda olan LİMAK limanının bir kamu görevi olan liman hizmetlerini yasalar,hakkaniyet ve ticari teammüller çerçevesinde ilgililerin kullanımına sunulmasını sağlamakla yükümlü olduğunu belirtti.

Hizmet vermeye başladıkları tarihten itibaren navlun fiyatlarındaki düşüşte kendilerinin payının yadsınamaz olduğunu , bunun Ortadoğuya ithalat yapan firmaların iş hacimlerini yükselttiğini görmelerinin kendileri için en büyük teşvik olduğunu belirten GÜLFİDAN,İskenderun LİMAK limanının bölgede alternatifsiz olduğu göz önünde bulundurulduğunda ve Ro-Ro rıhtımların 21 takvim gününde 10 gün boş olmasına rağmen AL MAKRANİ Firmasının Mersinden hizmet vermeye zorlandığını ve firmanın maddi ve manevi kayıplara uğramasının sağlanmaya çalışılması amacına LİMAK limanının alet edildiğini ancak adaletin yerini bulacağına olan inançlarını dile getirdi.  
 
 


Editör: TE Bilişim