Akport-Fransa Ro-Ro seferi başladı

Akport Tekirdağ Liman İşletmesi ile UND Deniz Taşımacılığı A.Ş. arasında yapılan anlaşmayla Akport'tan Fransa'nın Toulon Limanı'na Ro-Ro seferleri başlatıldı.

Trakya'yı Avrupa'ya bağlayan önemli bir çıkış noktası olan Akport Tekirdağ Liman İşletmesi ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) bünyesinde kurulan UND Deniz Taşımacılığı A.Ş. arasında yapılan anlaşma uyarınca, Akport'tan Fransa'nın Toulon Limanı'na Ro-Ro seferleri başlatıldı.

Akkök Şirketler Grubu bünyesinde yüksek kapasiteli bir liman olarak faaliyet gösteren Akport Tekirdağ Limanı, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda atılımlarını sürdürüyor. Bu çerçevede, Akport ile UND bünyesinde kurulan UND Deniz Taşımacılığı A.Ş. arasında Türkiye'den Fransa'ya düzenlenecek olan Ro-Ro seferlerine ilişkin bir anlaşma imzalandı. Anlaşma uyarınca, Akport'tan Fransa'nın Toulon Limanı'na ilk Ro-Ro seferi Nisan ayı başında gerçekleştirildi. Başlangıçta haftada 2 sefer olarak planlanan Ro-Ro hizmeti, önümüzdeki aylarda haftada 3 sefere çıkarılacak.

Konuyla ilgili açıklamada buluna Akport Tekirdağ Liman İşletmesi Genel Müdürü Serdar Sözeri, Ro-Ro seferlerinin başlamasının Avrupa'ya olan ihracatın önündeki engelleri büyük ölçüde kaldıracağını belirterek, "Limanımızdan Fransa'ya Ro-Ro seferlerinin başlamasıyla, Türkiye ve AB ülkeleri arasındaki taşımalarda deniz ve karayolu sinerjisini yakalamayı hedefliyoruz. Nisan ayı sonunda BKT Ro-Ro ile İtalya'nın Trieste limanına da seferlere başlayacağız. Bu şekilde Avrupa'nın önemli iki limanına haftada iki
sefer yaparak ihracat seferberliğinde bizim de önemli bir rolümüz olacak" dedi. Marmara denizinde bulunan limanlardan Akport'a direkt sefer yaparak İstanbul'u bypass yapacak olan TIR'ların İstanbul trafiğine önemli rahatlık getirmesi hedefleniyor.
350 metre boyunda, -14 metre draftlı 2 adet ek rıhtım inşaatı tamamlanan Akport'un, Tekirdağ-Muratlı demiryolunun önümüzdeki günlerde devreye girmesiyle Trakya Bölgesi'nin tek demiryolu bağlantılı limanı olacağını vurgulayan Sözeri, "Yapılan rıhtım yatırımlarının ve limanın içine kadar gelecek demiryolu hattının tamamlanmasıyla Akport, Avrupa ve Anadolu arasındaki en önemli bağlantı noktalarından biri olacak" diye konuştu. Tekirdağ Limanı'nda yıl boyunca kesintisiz işlem yapılmasına olanak veren uygun şartların mevcut olmasıyla müşterilerin ihtiyaçlarına göre sorumluluk ve uyumlulukla güvenli, güvenilir ve yüksek kalitede hizmet verildiğini ifade eden Sözeri sözlerine şöyle devam etti: "Trakya Bölgesi'nin merkezinde olan limanımız, İstanbul, Yunanistan ve Bulgaristan'a kolayca ulaşım sağlamaktadır. Konteyner, Genel Kargo ve Sıvı Yük Kargo nakliyat hizmetleri isteğe bağlı olarak modern bir şekilde fabrikalara veya herhangi bir noktaya ulaştırılmaktadır. Akport, Teknoport'un hayata geçirilmesi için yeni yatırımlar planlanmaktadır."

Editör: TE Bilişim