4 yat limanı için ihale tarihi belli oldu

Çeşme Şifne ile İstanbul Silivri’ye yapılacak yat limanlarının ihaleleri 16 Aralık’ta, Tekirdağ ve Balıkesir yat limanları ihaleleri ise 17 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, 4 yat limanının yapım işi için ihale tarihlerini belirledi. Türkiye’de kamu ve özel sektör tarafından işletilmekte olan yat limanı ve yat çekek yeri sayısı, söz konusu 4 limanın tamamlanmasıyla 47′ye çıkacak. Çeşme Şifne ile İstanbul Silivri yat limanlarının ihaleleri 16 Aralık’ta, Tekirdağ ile Balıkesir yat limanlarının ihaleleri de 17 Aralık’ta yapılacak.

Yat turizminde Türkiye cazibe merkezi oluyor Akdeniz çanağında 1 milyonun üzerinde yat dolaşıyor. Bu yatların yüzde 75′i, Fransa, İspanya ve İtalya’daki limanlara yanaşıyor. Bu ülkelerde yeni yatırım yerlerinin kısıtlı olması, Batı Akdeniz’in kirlenmesi ve özellikle işletme ücretlerindeki artışlar ile Doğu Akdeniz ülkeleri ve Türkiye, yat turizmi açısından cazibe merkezi oluyor. Yatırımlara büyük ağırlık 2003 yılında 9 bin olan yat bağlama kapasitesi 10 yılda 17 bin 500′e çıkarıldı. Türkiye’de inşaatı devam eden ve planlanan yat limanlarıyla bu kapasite 2015′te 20 bine, 2023′e kadar da 30 bine çıkaracak. İhalesi yapılacak yeni yat limanları, yap-işlet-devret yöntemiyle hayata geçirilecek. Projelere ait ihale dosyaları 28 Ekim 2013′ten itibaren verilmeye başlandı.

Editör: TE Bilişim