Kuşadası Limanı'na, bu sabah 4 kruvaziyer gemisiyle, 8 bin turist geldi.

Limana sabah saatlerinde Celebrity Solstice, Louis Majesty, Louis Cristal Arethusa ve Star Clipper isimli yolcu gemileri yanaştı.

Gemilerdeki çoğunluğu ABD'li yaklaşık 8 bin turist ilçeye giriş yaparken, turistlerin bir bölümü alışveriş için ilçe merkezinde kaldı, bir bölümü ise Efes Antik Kenti ile Meryemana Evi'ni ziyarete gitti.

Görüşülen Ege Liman İşletmeleri A.Ş Genel Müdürü Aziz Güngör, 2011 yılında Kuşadası yolcu limanın 630 gemi ve 750 feribot seferiyle 800 bin turist beklendiğini söyledi. Kuşadası Limanı'nın bugün dünyada en fazla sayıda kurvaziyer gemi firması ile çalışan yolcu limanı olduğunu belirten Güngör, ''Bu sezon öncesinde yaptığımız iskele uzatma yatırımlarımız sonucunda bu sezon için 50 yolcu gemisi artışı oldu. 2012 yılında ise yatırımlarımız sonucunda daha fazla sayıda ve daha büyük gemilere sorunsuz olarak hizmet vereceğiz. Şu anda dünyanın en büyük gemilerine hizmet verecek kapasitedeyiz. Eylül ve ekim aylarında ilçeye 280 gemiyle 300 bin yolcunun gelmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim