Limana izinsiz yanaşan gemi mahkemelik

KKTC Limanlar Dairesi Müdürlüğü, dün akşam mesai bitiminden sonra limana izinsiz yanaşan gemiye hukuki işlem başlatılacağını açıkladı.

Limanlar Dairesi Müdürlüğü, dün akşam 21.00 - 21.30 saatleri arasında Filo Denizcilik Firmasına ait “Beşparmak”  isimli feribotun mesai bitimi olan saat 17.00’ye kadar geliş bildirgesi doldurmadan, hiçbir yazılı talepte bulunmadan ve Liman Başkanlığı’nın iznini almadan Girne Limanı’na yanaşıp gemisini bağladığını kaydederek, ilgili firmaya hukuki işlem başlatılacağını bildirdi.

Daireden yapılan yazılı açıklamada, Sendikal Platform’un aldığı karara göre Girne Liman personelinin mesai  saatleri dışında  çalışmayacağı bilgisinin  Liman Başkanlığınca Gemi armatörüne defalarca  bildirildiği ve limana bu sabah  08:00’de  yanaşmasının istendiği belirtildi.

Açıklamada, tüm uyarılara  rağmen geminin dün akşam saat  21:20  civarında  rıhtıma  yanaşmasının Liman  Düzenleme Yasası’na  göre  suç  teşkil ettiği, bu bağlamda gerekli soruşturmanın ardından ilgili firmaya hukuki işlemin başlatılacağı ve gerekli cezanın en kısa sürede verileceği vurgulandı.

Editör: TE Bilişim