Bakanlık ayrıca, şu anda 73 ilde hizmet veren MOBESE'nin diğer 7 ilde de kurulmasını projesini tamamlayacak.

MOBESE kameralarının suç işlenmesinin önlenmesi ve suçluların yakalanmasında güvenlik güçlerine verdiği destek bir dizi yeni projenin temelini oluşturdu. Bunlardan biri de şehirlerin ardından sahillerin ve karasularının da gözetleme radar sistemi ile takip altına alınması. Fizibilite ve teknik şartname çalışmaları bitirilen projenin adı Sahil Gözetleme Radar Sistemi (SGRS) olacak.

Sistem, öncelikle İstanbul ve Çanakkale Boğazlarında, daha sonra da bütün sahillerde, liman ve körfezlerde kurulacak. Proje tamamlandığında Türkiye'nin kıyılarında tam radar kaplaması sağlanacak.

Özellikle kaçakçılık, çete ve yasadışı göç gibi organize suçların önlenmesi için kullanılacak  SGRS'nin tam anlamıyla faaliyete geçmesi ise 10 yılı bulacak.

İçişleri Bakanlığı şu ana kadar 73 il ve 33 büyük ilçede faaliyete gösteren MOBESE sisteminin 7 il ve 48 ilçede daha hayata geçirilmesi kararı da aldı.

Suçluların kırsal alanda takibini sağlayan ve 28 ilde kullanılan Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi (JEMUS) da 2016'ya kadar Türkiye geneline yaygınlaşacak.

 

Editör: TE Bilişim