Hindistan donanması, Umman Denizi'ndeki kaçırma girişiminin ardından komandolarının bir dökme yük gemisini  haydutlardan kurtardığını bildirdi.

Liberya bayraklı capesize Lila Norfolk, 4 Ocak'ta Somali'nin yaklaşık 460 deniz mili açıklarında seyir halindeyken altı silahlı kişi tarafından saldırıya uğradı.

Deniz polisinden yürekleri ısıtan sokak köpeği kurtarma görevi Deniz polisinden yürekleri ısıtan sokak köpeği kurtarma görevi

INS Chennai savaş gemisi ve bir deniz uçağı, 170.000 dwt'luk gemiye yardım etmek için konuşlandırıldı ve Cuma sabahı gemiyle temas kurmayı başardı.

Donanma Cuma günü yaptığı açıklamada, aralarında 15 Hintlinin de bulunduğu 21 mürettebatın kurtarıldığını ve gemiyi durdurduktan sonra gemide herhangi bir korsana rastlanmadığını söyledi.

Hindistan Donanması, yaptığı açıklamada, "Korsanların kaçırma girişimi, muhtemelen Hint Donanması deniz devriye uçağının, bir Hint Donanması savaş gemisinin müdahalesine ilişkin bilgiyle iptal edildi" dedi.

Dubai merkezli Lila Global'e ait olan gemi, Bahreyn'deki Halife bin Salman'a gidecekti.

Lila Global CEO'su Steve Kunzer, “Başta Hindistan Donanması olmak üzere, kurtarma çalışmalarına yardımcı olan kurumlara, Kaptan Rohit Bajpai'ye, IFC-IOR direktörüne ve DG Shipping yetkililerine teşekkür etmek istiyoruz. Ayrıca bu koşullar altında güvenli ve sorumlu bir şekilde tepki veren mürettebatımızın profesyonelliğine de teşekkür etmek istiyoruz.  "Elimize daha fazla bilgi geldikçe daha fazla güncelleme sunacağız" dedi.

Korsanlık Somali'de 2008'den bu yana geçen dört yıl boyunca yaygındı, ancak daha sonra yaklaşık beş yıl hareketsiz kaldı. Son zamanlarda Somalili korsanlar, Arap yelkenlisi gibi birçok gemiyi kaçırıyor ve kaçırılan mürettebat için fidye talep etmek amacıyla bölgeden geçen ticari gemileri hedef alıyor.

Editör: Nermin İstikbal