ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Tanıtım Grubu (ETG), eski Milli Eğitim Bakanı ve Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) temelini oluşturan Eskişehir İktisadi ve İdari İlimler Akademisinin kurucusu Prof. Dr. Orhan Oğuz için vefa gecesi düzenledi.

AÜ Atatürk Kültür Merkezinde 2015 yılında Eskişehir'in ekonomiden sanata, siyasetten medyaya başarı sağlayanlara vefa olarak düzenlenen gecede Prof. Dr. Orhan Oğuz büyük ilgi gördü.

Prof. Dr. Oğuz AA muhabirine yaptığı açıklamada, geceyi düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek şöyle konuştu:

"Eskişehir benim için çok önemli. Bizler burada üniversite kuracağımızı söylediğimizde bu kent için lisenin bile fazla olduğunu söyleyenler vardı. Şimdi gelinen noktada görüyoruz ki bu kent sanatta, ekonomide bilimde önemli bir yer ediniyor. İleriyi görebildiğimiz için çok mutluyum. Adıma düzenlenen gece şahsımı çok duygulandırdı. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Gecede ödül alan isimler arasında bulunan Eskişehir AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay ise geceye katılmak ve ödüle layık görülmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Hem Prof. Dr. Orhan Oğuz'a vefa gecesi olarak düzenlenen, hem de Eskişehir'in değerlerini bir araya getiren bu organizasyon çok kıymetli. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Eskişehir'e büyük katkı sağlayan saygıdeğer büyüğümüz Sayın Orhan Oğuz'a şükranlarımı sunuyorum. Eskişehir gelişmeye, üretmeye devam edecek ve inşallah hem ülkemize, hem de dünyaya fayda sağlayacak yüzlerce evlat yetiştirecektir."

Geceye katılan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Oğuz'a şükranlarını ileterek, "Şu anda bu üniversitede hizmet vermeye, üretmeye, yeni şeyler yapmaya çalışıyorsak bu hocamızın sayesindedir. Eskişehir hocamız sayesinde farklı bir boyut kazanmış ve ileri gitmiştir" dedi.

Özel onur ödülüne layık görülen Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu ile yılın bakanı seçilen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın ödüllerini Eskişehir AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay teslim aldı.

Törende sanat dalında Nuri Alço, Mithat Körler ve Emre Konuk'a ödül verildi.


Kaynak: aa