Eleleyiz Festivali’nde engellilere özel 3D tasarımların sunulduğu Engelsiz Tasarım Mağazası tanıtıldı.

Eleleyiz kurucusu Prestige Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Sema Kafiye Öztürk, engelleri ortadan kaldıran bir festival düzenledi. Eleleyiz kurucusu Sema Kafiye Öztürk, engellilere özel tasarımların sunulduğu Engelsiz Tasarım Mağazası yararına düzenlediği Eleleyiz Festivali’nin detaylarını anlattı.

"Engelsiz tasarım mağazamızda engeller ortadan kalkıyor"

Öztürk, ‘Engelsiz Tasarım Yaşam’ projesinin dünyada ve Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek "Engelsiz Tasarım Mağazası (ENTA Mağaza) yine hazır giyim mağazalarında alışveriş yapmak engelli bireyler için büyük kolaylık sağlayacak bir proje. Mevcut mağazalarda engelli reyonu yok, engellilerin alışveriş yapabildikleri alanlar çok kısıtlı. Bütün bunları göz önünde bulundurarak 3D bir mağaza tasarladık. Eleleyiz Festivali’nde Mağaza projemizin tanıtımını yaptık” dedi.

"İhtiyaçlar doğrultusunda özel tasarımlar yapılıyor"

Öztürk, işleyiş hakkında şu bilgileri paylaştı: “Her engel grubunun ayrı ihtiyaçları olduğu gibi aynı engel grubundaki bireylerin ihtiyaçları bile birbirinden çok farklı olabiliyor. Birebir görüşmeler sonucunda kişinin beden ölçüleri ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarımlar yapıyoruz. Bu tasarımlarla kişilerin engellerinin yükünü daha az hissetmelerini ve konforlu bir hayat sürdürebilmelerini istiyoruz".
Kaynak: iha