Samsun Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında ’Dur Yolcu’ isimli lirik dans gösterisi sundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde yapılan ’Dur Yolcu’ isimli lirik dans gösterisi, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Genel Sanat Yönetmeni İzzet Kol yönetiminde sahnelendi. Programa, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Kültür ve Sosyal İşler Şube Müdürü Ahmet Ayan ve çok sayıda vatandaş katıldı. İzleyiciler gösteri sırasında duygulu ve heyecanlı anlar yaşadı.

"Bu bayrak asla inmeyecektir"

Gösteriyle alakalı bir açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, "Türk tarihi için 18 Mart önemli bir dönüm noktasıdır. Biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bize ait motiflerle, figürlürle, halk oyunlarıyla ve onun anlam ve önemini hiçbir zaman eksiltmeden yaşatabileceğimiz bir takım sanatsal çalışmalarla kutluyoruz. Bu ülke ve bu millet vatanı için canını vermeye hazır insanlarımız olduğu sürece ilelebet bağımsız yaşayacaktır ve bu bayrak asla inmeyecektir" dedi.
Kaynak: iha