KOÜ Barbaros Denizcilik'in Kariyer Günleri Konuğu MSC ve DP World Yarımca Oldu

Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen Güz Dönemi Kariyer günleri kapsamında 22 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 13.30'da Vira Konferans Salonu'nda gerçekleşen oturumun konuğu MSC oldu.

Oturuma MSC şirketini temsilen : Gebze Şube Müdürü Altay Göktepe , Gemi Operasyon ve Aktarma Hizmetleri Müdürü İbrahim Tosunoğlu , İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Bige Burat ve İnsan Kaynakları Uzmanı Cana Şahin katıldılar. Barbaros Denizcilik Kulübü üyelerinden Elif Kübra Ergül , Barbaros Denizcilik Kulübü'nün 2014 yılında gerçekleştirdiği ve 2015 yılında gerçekleştirmek istediği etkinlikleri protokol , okul öğretmenleri ve öğrencilerine sundu.

MSC şirketi adına İnsan Kaynakları Kıdemli Uzmanı Bige Burat şirket tanıtımına kısa bir video gösterisi ile başladı. Şirketlerinin 6 kıtada 160 ülkede 200 rotasyonda 316 limanda faaliyet gösterdiğinden bahseden Burat , toplamda 37.500 kişiye istihdam alanı yarattığından bahsetti.Türkiye'nin en büyük konteyner taşıyıcısı olduklarını söyleyen Bige Burat , Türkiye'de her 3 konteynerden 1'ini taşıyan firmanın MSC oldugunu vurguladı.

MSC'nin 1995'ten beri faaliyetlerini sürdürdüğünü merkezlerinin İzmir'de olduğunu ve 19 sene içerisinde 12 farklı ilde şubeler açtıklarından bahsetti. MSC'nin insan kaynakları amacından bahseden Bige Burat aday temini konusunda kariyer.net , sosyal medya ve stajyerler'den gelen çalışma talepleri doğrultusunda çalışan temin edildiğini söyledi.

Sn Bige Burat öğrencilerin öğrencilik hayatları bittiği an oluşan durumdan nasıl en sağlıklı şekilde çıkabileceklerinin inceliklerini ve şirketlerin yeni mezunlardan beklentilerini kısa ipuçları ve örnekler vererek anlattı.Deneyimler öğrenciyken yaptıklarından oluştuğu,en kısa sürede hedefini belirlemeni , iş ararken biraz sabırlı ama bir o kadarda istekli olmanı , çalışma hayatına hızlı atılmak için referans olabilecek kişi ve kişilerle tanışmanı , özgeçmişte kısa ve öz bilgilere yer verilmesi konusunda Sn Bige Burat öğrencilere öneri ve ipuçlarında bulundu.

KOÜ Barbaros Denizcilik'in Kariyer Günleri Konuğu DP World Yarımca Oldu

Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü tarafından düzenlenen Güz Dönemi Kariyer günleri kapsamında 22 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 11.30'da Vira Konferans Salonu'nda gerçekleşen oturumun konuğu DP World Yarımca oldu.

Oturuma DP World Yarımca şirketini temsilen İletişim Yöneticisi Erkan Yıldız , Ticaret Müdürü Gökhan Yurteken , Ticaret Asistanı Doğuş Durhan , İnsan Kaynakları Müdürü Mert Güzelbağ ,İşe Alım Yöneticisi Emin Öner , İnsan Kaynakları Asistanı Emek Barış , Operasyon Yöneticisi Çağlar Yumak ve Planlama Yöneticisi Burak Kocagil katıldılar.

Barbaros Denizcilik Kulübü üyelerinden Mert Musa Elibol , Barbaros Denizcilik Kulübü'nün 2014 yılında gerçekleştirdiği ve 2015 yılında gerçekleştirmek istediği etkinlikleri protokol , okul öğretmenleri ve öğrencilerine sundu. Ardından DP World Yarımca şirketi adına Ticari İşler Müdürü Gökhan Yurteken konteyner taşımacılığının gelişiminden bahsederek sunumuna başladı.

Konteyner taşımacılığının diğer taşımacılıklara göre daha hızlı,verimli,hesaplı,güvenli olduğunu söyleyen Yurteken, konteyner taşımacılığının diğer taşımacılıklara göre daha hızlı büyüdüğüne dikkat çekti.DP World'ün 6 kıtada 65 limanı olduğunu , yıllık 55M TEU konteyner elleçleme hacmi olduğundan ve dünya çapında 30.000 çalışana istihdam sağladığından bahsetti.

DP World Yarımca Konteyner limanının ise 1.3 M TEU kapasiteli , 8 rıhtım vinci ,34 saha vinci ve 48 liman içi nakliye aracına sahip olduklarını söyledi.İş güvenliği konusunda oldukça hassas olduklarını belirten Yurteken İş Güvenliği Uygulamaları adı altında ; Yüksek İş Güvenliği Standartları , Kanunlar , Global Standartlar , Lokal Standartlar ve Yönetim Sistemleri'nden bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

DP World Yarımca şirketinin İnsan Kaynakları Müdür'ü olan Mert Güzelbağ, şirketin genel işleyişi ve departmanlarından bahsetmek üzere kürsüye davet edildi.DP World Yarımca ekibinin çalışma stratejilerine değinerek, ekibin: proje odaklı , yenilikçi , üretken , çok uluslu , yüksek başarılı ve iş birlikçi bir yapıda olduğunu belirtti.

Ardından sözü çalışma arkadaşlarına işe girme süreçlerini anlatmak üzere bırakan Mert Güzelbağ, davetleri için Barbaros Denizcilik Kulübüne teşekkür ettikten sonra kürsüden ayrıldı.İşe girme süreç ve hikayelerinden bahseden şirket çalışanları aynı zamanda öğrencilerin sektör hakkında merak ettikleri soruları cevapladılar.

En son DP World Yarımca ekibi tarafından 9 sorudan oluşan sınav niteliğindeki denizcilik bilgisini ölçme amaçlı yapılan testte sorulara doğru cevap veren öğrenciler DP World Yarımca Limanını gezme imkanı ve Liman sorumlularıyla yemek yeme fırsatı yakaladı.

Soru-cevap bölümünün ardından İletişim Yöneticisi Erkan Yıldız , Ticari İşler Müdürü Gökhan Yurteken , Satış Asistanı Doğuş Durhan'a Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yasemin Nemlioğlu Koca ; İnsan Kaynakları Müdürü Mert Güzelbağ , İşe Alım Yöneticisi Emin Öner , İnsan Kaynakları Asistanı Emek Barış'a Yrd. Doç. Dr. Gönül Kaya Özbağ ; Operasyon Yöneticisi Çağlar Yumak ve Planlama Yöneticisi Burak Kocagil 'e Yüksekokul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gökçe Çiçek Ceyhun tarafından plaket ve okulumuza özel atkı armağan edildi.

Editör: TE Bilişim