Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nin (KOSDER) geleneksel iftar yemeği, 21 Nisan 2022 Perşembe akşamı gerçekleştirildi.   

Ataşehir’de Istanbul Marriott Hotel Asia’da gerçekleştirilen İftar yemeğine, İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı, KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Pınar Kalkavan Sesel, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Armatörler Birliği Başkanı Cihan Ergenç, Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu, İTÜ DEFAMED Başkanı Ufuk Teker, Gemi Brokerleri Derneği (GBD) Başkanı Semih Dinçel’in yanı sıra İMEAK DTO yönetim kurulu üyeleri, WISTA Türkiye üyeleri, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, sektör temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.


‘’Fiziksel olarak birlikte olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz’’
KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Pınar Kalkavan Sesel bu yıl 6’ncısı düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde yaptığı konuşmada; ‘’Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren Ramazan ayında Türk denizciliğinin kıymetli temsilcilerini ağırlamaktan KOSDER ailesi olarak memnuniyetimizi ifade etmek isteriz. Pandemi nedeniyle ayrı kaldıktan sonra tekrar sizlerle fiziksel olarak birlikte olmanın ve aynı sofrayı paylaşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli misafirler, insanlar arasında barışın ve hoşgörünün artmasına neden olan ramazan ayı bizim için büyük bir değere sahiptir. Bu değer bütün coğrafyalarda barışın tesis edilmesi adına örnek teşkil edecek manevi bir rota çizmektedir. Barış kelimesi ile aynı anlamı taşıyan dinimiz, zaman ve mekândan bağımsız olarak sevgi ikliminin hâkim olmasının önemini vurgulamaktadır. Bu düşünceyle mübarek ramazan ayının yanı başımızda yaşanan savaşların sona ermesine, bölge halklarının bir an önce huzura kavuşmasına ve savaş alanlarında kalan gemi ve personellerimizin eve dönemsine vesile olmasını temenni ediyoruz. Bu manevi ayda yardımlaşma ve dayanışma duygusunu da içimizde yaşıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
Toplumu yakından ilgilendiren sektör dışı bir konuya değinen Kalkavan Sesel SMA hastalığına farkındalık oluşturmak için bilgilendirme videosunu izlemeye davet etti.


SMA ile Mücadele Derneği tarafından hazırlanan "SMA Hastalığı" farkındalık ve bilgilendirme videosundan sonra İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. 


‘’Birbirimizi çok özlemiştik’’
Dinimizin en güzel nimetlerinden biri olan, rahmet, bereket ve arınma anlamına gelen Ramazan ayının bu zengin iftar sofrasında tekrar bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Tamer Kıran; ‘’Bildiğiniz gibi dünya uzun bir süredir içinde bulunduğumuz bir illetle boğuşuyor. Bir hastalıkla, bir virüsle. Uzun zaman oldu, 2 seneyi devirdik. En son 3 sene önce bir araya gelebiliyorduk. Bu süre içerisinde birbirimizi çok özlemiştik. Şimdi büyük bir keyif ve mutlulukla görüyorum ki her iftar sofrası zengin bereketli ve coşkulu geçiyor. Allah inşallah bu geçtiğimiz günleri bir daha yaşatmasın.'' diyerek sözlerini KOSDER’e teşekkür ederek bitirdi.


‘’Mahsur kalan denizcilerimizin ailelerine dönmelerini temenni ediyorum’’
Konuşma yapan İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır; ‘’Tekrar sizinle bir arada olmaktan memnuniyetimi ifade ediyorum. Malumunuz her hitabette bir öncelik vardır. Ben de öncelikle Ukrayna limanlarında mahsur kalmış olan çalışanlarımızı ve gemilerimizin bir an önce orada kurtularak çalışanların ailelerine gemilerimizin de denizlere dönmesini temenni ediyorum. Her platformda bu sorunu dile getirmekteyiz, sorunun çözümü için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz.’’ ifadelerini kullandı. 


‘’Sektörümüzde pandemi sonrası güzel gelişmeler yaşanıyor’’

Konuşmasında bir süre önce açılan Galataport İstanbul limanına kruvaziyer gemilerin gelmeye başladığını belirten İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı; “Bu yıl itibariyle 232 kruvaziyer gemisinin gelmesi planlanıyor. Bu da pandemi sonrası ülkemiz için önemli bir kazanım. Bu ayın sonunda yaklaşık 6 bin kişilik bir kruvaziyer gemisi ilk seferini İstanbul’a yapacak. Her hafta İstanbul’dan seferlerini yapmaya devam edecek. Bu açıdan güzel bir gelişme. Pandemi sonrasında Ambarlı limanımız ticari patlama yaşamaya devam ediyor. Anadolu yakasındaki limanlarda güzel gelişmeler yaşanıyor. Tuzla’da tersaneler üretimlerini tam gaz devam ettiriyorlar. Denizcilik sektöründe özellikle pandemi sonrası güzel gelişmeler yaşanıyor, yaşanmaya da devam edecek” dedi.

Editör: TE Bilişim