Maersk'ün Gemisini Kaçıracaklardı

KaptanHaber.Com sitesinin haberine göre, Rusya'nın Aden körfezinde görev yapan denizaltı savunma muhribi "Admiral Vinogradov" Maersk'in olması muhtemel Hollanda bayraklı bir konteyner gemisine yapılan korsan saldırısını önledi.

Açıklamayı Rusya Federasyonu Deniz Kuvvetleri Bilgilendirme Bölüm Başkanı Yüzbaşı Igor Dygalo yaptı.

Dygalo'nun açıklamasına göre Aden Körfezinde yol almakta olan konteyner gemisi kaptanı telsizde yardım çağrısında bulundu. Kaptan, korsanların gemiye ateş açtıklarını duyurarak yardım istedi.

Bunun üzerine bölgeye yakın "Admiral Vinogradov" muhribinden Ka-27 helikopteri havalandı. Konteyner gemisine hızını arttırması ve azami süratte ilerlemesi ve keskin rota değişiklikleri yapması tavsiyesinde bulunuldu.

"Korsanlar uyuşturucu almış olabilir"

Bu esnada korsanlar gemiye binme girişiminde bulundular. Bunun üzerine Rus helikopterindeki askerler uyarı ateşi açtılar.

Saldırıda bulunan üç korsan teknesinden birisi kaçmayı başarırken iki tekne Admiral Vinogradov muhribince ele geçirildi.  Savaş gemisine alınan korsanlardan üçünün helikopterden açılan uyarı ateşi esnasında yaralandıkları görüldü.

Rus Deniz Kuvvetleri sözcüsü açıklamasında son derece ilginç bir konuya işaret etti-ki bugüne kadar hiç gündeme gelmemişti. Igor Dygolo; "Yaralanmış olan korsanlar hiç bir acı hissetmiyorlardı. Bu da onların uyuşturucu etkisi altında olduklarını düşündürüyor" dedi.

Maersk'ün gemisi mi?

Rus Deniz Kuvvetleri sözcüsü konteyner gemisinin adını "Nedmold Barens" olarak verdi. Ancak yaptığımız araştırmada böyle bir gemi kaydı olmadığını gördük. Muhtemelen gemi Maersk'ün Hollanda Bayrağını taşıyan "Nedlloyd Barentsz" olduğunu tahmin ediyoruz.

Malezya'daki Uluslararası Denizcilik Bürosu yetkilisi Neil Choong da bir Hollanda konteyner gemisine saldırıyı ve Rus savaş gemisinin saldırıyı püskürttüğünü doğruladı ancak saldırının hangi gemiye yapıldığı konusunda bilgi vermedi.

 Nedloyd Barentsz gemisinin özellikleri:

-Uzunluk: 278 Metre

- Denişlik: 43 Metre

- Kapasite: 5468 TEU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Admiral Vinogradov muhribi

Editör: TE Bilişim