KOD-A BİLİŞİM:DENİZCİLİK SEKTÖRÜNE HİZMET VERMEYE HAZIRIZ

Doküman ve arşiv yönetim sistemleri alanında faaliyet gösteren Kod-A Bilişimin 2020 yılına dair öncelikli hedefleri arasında denizcilik sektörü firmaları da yer alıyor. Kod-A Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Aslı Seda Gürkan, denizcilik sektöründe faaliyet gösteren firmalara sunabilecekleri hizmetleri Editör Ahmet Doğan’a anlattı. Denizcilik sektörü, ekonomik anlamda kısmen bir durgunluk yaşadığımız bugünlerde farklı sektörler için güvenli bir liman olma özelliği taşıyor. Doküman ve arşiv yönetim sistemleri alanında sektör lideri olarak göze çarpan Kod-A Bilişim de, bu sene denizcilik sektörü ile arasındaki ticaret potansiyelini arttırmayı amaçlayan firmalardan bir tanesi. Kod-A Bilişim kısaca özetlersek, arşiv dijitalleştirme alanında uzman bir firma. Uzman kadrosuyla kurum ve şirketlerin arşivlerini, dijital ortama aktarıyorlar. Bu aktarma işlemi belgelerin ayrıştırılması, taranması, görüntülerin iyileştirilmesi, indekslenmesi ve kalite kontrol sürecinden geçirilmelerinden sonra gerçekleşiyor. Kulağa kolaymış gibi gelse de büyük firmaların yüzlerce milyon sayfaya ulaşabilen arşivlerini dijital ortama aktarabilmek büyük bir iş gücü ve ciddi bir organizasyon gerektiriyor.

“Zamandan ve maliyetten tasarruf sağlanır”

Bu işlemin faydalarını Kod-A Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Aslı Seda Gürkan şöyle açıklıyor: “Arşiv dijitalleştirme sayesinde bilgiye hızlı erişim sağlanırken maliyet ve zamandan da tasarruf edilir. Aranılan belgeler farklı kriterlere göre yapılan aramalarda kolayca bulunur, zaman ve iş gücü kaybının önüne geçilir. Hukuki zorunluluklar gibi nedenler dışında fiziksel belge kullanımını gereksiz kılan elektronik arşiv yönetim sistemleri, asıl belgelerin kullanım nedeniyle yıpranmasının, kaybolmasının, elden ele dolaşmasının önüne geçer, ayrıca belgelere aynı anda çoklu erişim imkanı sunar.
Elektronik doküman ve arşiv yönetim sistemi belgeler üzerinde yetkilendirme yapma olanağı da sağlar. Bu sayede belli belgelere sadece yetkilendirilmiş kişiler ulaşabilir.”

“Denizcilik sektörü teknolojiyi yakından takip ediyor”

Kod-A Bilişim’in denizcilik sektörüne büyük önem verdiğini ifade eden Gürkan,  “Denizcilik sektörü taşımacılık, turizm, gemicilik, enerji ve limanlar gibi birçok alanı kapsıyor. Kod-A Bilişim olarak biz bazı limanlara ve büyük enerji firmalarına hizmet verdik ve vermeye devam ediyoruz. Denizcilik sektörü teknolojiye ihtiyaç duyan, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, yenililere kolayca adapte olan bir sektör. Dolayısıyla bu sektöre Kod-A Bilişim’i ve hizmetlerimizi anlatmak ve başarılı iş birlikleri gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

“Kod-A Bilişim olarak ücretsiz keşif ziyaretleri yapıyoruz”

Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza kendi alanlarında ellerinden gelen katkıyı sunmaya hazır olduklarını ifade edenKod-A Bilişim Genel Müdür Yardımcısı Aslı Seda Gürkan, “Firmalarımız talep etmeleri durumunda onların arşivlerini yerinde göreceğimiz ücretsiz bir keşif ziyareti yapıp, nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda kendilerini bilgilendirmekten memnuniyet duyarız.” dedi.

AHMET DOĞAN-DENİZHABER

Editör: TE Bilişim