Darıca Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Darıca Sporun Yıldızlarını Seçiyor (DASYİS) organizasyonunun seçmeleri ve ödül töreni Darıca Belediyesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı.
Darıca Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Darıca Sporun Yıldızlarını Seçiyor etkinliği Darıca Belediyesi Spor Salonu’nda düzenlendi. Etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ile çok sayıda davetli katıldı. Programda ilçe genelinde 9500 öğrenci arasından yapılan seçmeleri kazanan 1100 sporcu, 20 metre Sprint, Durarak Uzun Atlama, Yüksek Sıçrama, Top Fırlatma gibi testlerden geçerek geleceğin yıldız sporcuları olmak için ter döktüler.
Programda kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, seçmelere katılan bütün öğrencileri tebrik etti. Başkan Karabacak, “Geleneksel hale getirdiğimiz ve ilçemizde eğitim gören öğrencilerimiz arasından seçtiğimiz DASYİS Projesi’nin meyvelerini almaya başladığımızı görüyoruz. Buradan elemeleri başarıyla geçen gençlerimiz Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü ve Darıca Gençlerbirliği Kulübümüzün altyapısında geleceğin yıldız adayları olarak ter döküyorlar. Bölge insanımızın yeteneklerini keşfederek spor dünyasına kazandırmak için hayata geçirdiğimiz uzun soluklu bu projede ekibimizle birlikte ülke sporuna katkı sunmak için çalışıyoruz. Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasında, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, gençlerin spor alanlarına yönlendirilmesinin sağlıklı nesiller yetiştirme adına büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Konuşmaların ardından elemelerde dereceye giren öğrencilere madalyaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Kaynak: iha