Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, İlkokul 5. Sınıf öğrencilerine okul ve karne hediyesi olarak bisiklet dağıttı ve çocuklarla birlikte bisiklet sürerek onların neşesine ortak oldu.
Kartepe’de sosyal ve kültürel alanda çok önemli faaliyetlerde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, çocukların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Geçen yıl startını verdiği ilkokul 5. Sınıf öğrencilerine yönelik okul ve karne hediyesi olarak bisiklet dağıtımları bu yıl da sürüyor. İlkokul 5. Sınıf öğrencisi bin 600 öğrenciyi bisikletle buluşturmaya başladığı dağıtım törenlerinin ilki Arslanbey Stadı’nda gerçekleşti.
Bisiklet dağıtım töreninde Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz’ın yanı sıra Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Erol Arutan, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Akkaya, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, AK Parti Kartepe İlçe yöneticileri, mahalle muhtarları, okul idareci ve yöneticileri ile velilerin ilgisi yoğun oldu.
Törende öğrencileri bisikletle buluşturan Başkan Üzülmez’e teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, “Kartepe’nin güzelliklerin farkına her zaman varıyoruz ve cennet gibi bir yerde yaşadığınızı her zaman söylüyoruz. Belediye Başkanımız da sağolsun sizlerin şehri daha iyi tanımanız için 2 yıldır bisiklet dağıtıyor ve sizleri sevindiriyor. İlçe Spor Müdürümüzle konuşurken içimizden 5. Sınıfa gitmek geldi. Biz de birer bisiklet alalım dedik. İnşallah bu bisikletleri, önümüzdeki yıllarda da vermeye devam eder: Bu hizmeti için çocuklar adına kendisine teşekkür ederim” dedi.
Kartepeli çocuklar için bayrama dönen bisiklet dağıtım törenine katılan tüm konuklarına hoş geldiniz diyerek selamlayan Başkan Üzülmez, “Çocuklarımızın bu mutluluğu büyük bir motivasyon olarak bize hizmet yapmak için gerekli olan enerjiye dönüşüyor. Biz Kartepe’nin belediye başkanıyız. Geleceğin teminatı çocuklarımıza ilköğretimdeki 5 yılı bitirmenin hediyesi olarak bisiklet veriyoruz. Aldıkları bu hediyelerle önümüzdeki yıla daha dinamik ve heyecanlı başlamalarını bekliyoruz. Sizlere verdiğimiz bisikletleri sağlıklı, güvenli güzel günlerde ve kasklarla kullanmanızı diliyorum” şeklinde konuştu.
Muhalefet partisi ilçe başkanının basına yansıyan haksız eleştirileri nedeniyle Kartepelilere içini döken Başkan Üzülmez, “Muhalefet, sosyal ve kültür belediyeciliğine harcanan paraları eleştirmiş. Size verdiğimiz bisikletleri, hanım kardeşlerimizi, Kartepelileri gezdirdiğimiz kültür gezi paralarını sizden kıskanıyorlar. Onlar devleti yönetirken o belediyelerin bütçelerini vatandaşla paylaşmıyorlardı, birkaç yandaşı ile sömürüyorlardı ve hortumluyorlardı. Artık millete verince bunu şikayet konusu ediyorlar. Onların kitabına göre bu suçtur. Biz hem belediyecilik hizmetleri hem de sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerini her Kartepeliye dağıtmaya devam edeceğiz. Milletten aldığımızı millete vereceğiz. Bu suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Çocuklara yönelik yaz spor okulları yanı sıra bilgi evleri ile eğitimlerine destek olmaya devam edeceklerini hatırlatan Başkan Üzülmez, kadınlara yönelik hizmetler arasında Karmek kursları ve Kadın Spor ve Yaşam Merkezlerini açtıklarını da hatırlattı. Mahalle Konakları, sağlık kabinleri, kültür merkezleri ve belediyecilik hizmetleri yanında turizmi canlandıracak vizyon projelerini de sıralayan Başkan Üzülmez, Dağ Altı Yürüyüş Yolları ve ihale aşamasına gelen teleferik projesini hemşehrileri ile paylaştı.
Hizmetleri anlatarak çocukların heyecanını fazla bekletmek istemediğini belirten Başkan Üzülmez, 5. Sınıf öğrencisi Halise Türkkan, Suadiye, Karatepe, Rahmiye, Arslanbey, Muzaffer İncekara ve Piyade Üstteğmen Murat Hasırcıoğlu Ortaokulu’ndan 297 öğrenciye bisikletlerini ilçe protokolü ile birlikte verdi. Bisiklet dağıtım töreni 16 Mayıs pazartesi günü saat 14.00’de Derbent Stadı’nda devam edecek.
Kaynak: iha