Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ve Karabağ hakikatleri konferansı kapsamında Kırşehir’e gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’yi ziyaret etti.
Ahi Evran Üniversitesinde katıldığı konferans öncesinde Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’yi makamında ziyaret eden milletvekili Paşayeva, “Sizler Başkan olduktan sonra Kırşehir’e ilk ziyaretim. Kırşehir Anadolu’nun küçük ve şirin bir şehri. Çalışmalarınızla birlikte çok güzel bir şehir olmuş ve sizleri bundan dolayı tebrik ederim. Bizler kardeş ülkeleriz. Türkiye Müslüman kalesinin en büyük ülkesi. Son zamanlarda yaşadığınız zor günlerde hep sizlerin yanınızdayız. Ne zaman bizlere ihtiyacınız olsa yanınızdayız. İnşallah birlik-beraberliğimiz hiç bozulmasın” dedi.
Başkan Bahçeci ise ziyaretten dolayı mutluluklarını ifade ederek, “Ata yurdumuzdan sizleri görmek bizleri çok memnun etti. Bizler şu an ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Kardeş ülkemiz Azerbaycan her zaman bu süreçte yanımızda oldu. Sizlerin bizim yanımızda olmanız bizleri çok memnun ediyor. Birlik ve beraberliğimiz hiç bozulmadan devam etsin inşallah. Bu ziyaretlerin kültürel bağların geliştirilmesi ve kardeşlik ilişkilerinin pekiştirilmesi için önemli olduğunu düşünüyorum. Görüşmelerimizin devam etmesi ve bağlarımızın bu güzel şekilde devam etmesini temenni ederim” diye konuştu.
Yapılan ziyaretin ardından milletvekili Paşayeva, Ahi Evran Üniversitesine giderek Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ve Karabağ hakikatleri konusu kapsamında konferans gerçekleştirdi.
Kaynak: iha