Kılıçdaroğlu: İstanbul’un Kaderini Değiştireceğiz

Partisinin Halkalı’daki yerel seçim çalışmalarına katılan Kılıçdaroğlu, bir düğün salonunda yaptığı konuşmada, halkın sorunlarına çözüm üretmenin boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

Sıradan bir yurttaş gibi yetiştiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Birilerinin peşine düşüp çoluk çocuğumuzu gemi sahibi yaptırmadık” dedi.

Türkiye’de birilerinin köşeyi döndüğünü, birilerinin insanların cebine el attığını ileri süren Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Onlar soydukları içindir ki ben onlardan sizin adınıza hesap soruyorum. Gittiğim yerlerde bana diyorlar ki ‘Biraz daha silkele bunlar düşecek’. Ben de diyorum ki ‘Biraz daha silkelesem AK Partiyi yönetecek adam kalmayacak.’ Bunlar vatandaşın arasına giriyorlar, din, iman edebiyatı yapıyorlar. Allahınızı severseniz bunların dinle, imanla ne ilgisi var? Bunlar daha düne kadar sizler gibi mütevazi yaşıyorlardı. Nasıl oldu da bunlar köşeyi döndüler? Hangi maaşla, aylıkla köşeyi döndüler? Bu düzeni değiştirmek sizin elinizde. 29 Mart’ta sandığa gideceksiniz. 30 Mart’ta İstanbul’un kaderini arkasından da Türkiye’nin kaderini değiştireceğiz.”

Belediyenin iştirakleri
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 23 tane şirketi olduğunu ve bunların hesabının bilinmediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, yönettiği kente hesap veremeyen bir yöneticinin o koltukta oturmaması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Ben size ekibimle söz veriyorum; ilk 15 gün içinde 23 büyük şirketin hesaplarını belediyede göreceksiniz. Bizim yönetimimiz cam gibi saydam olacak. Buradan bakınca öbür tarafı göreceksiniz. Hırsızlık, yolsuzluk olmayacak, kul hakkı yemek olmayacak. Yiyen babam da olsa hesap soracağım” diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde bu 23 şirketin bilançolarını açıklayacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, bunu yaptığı zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bilançoları niçin açıklayamadığını herkesin göreceğini öne sürdü.

Yönetime geldiklerinde her aşamada vatandaşa hesap vermenin kendileri için onur olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunlar İstanbul’da haramilerin saltanatını kurdular. Haramilerin saltanatını sizler yıkacaksınız. Bize oy vereceksiniz. Biz sizin adınıza haramilerden hesap soracağız. Başbakan, ‘bunların projeleri yok’ diyor. Sayın Başbakan’ın kulakları duymuyor, gözleri görmüyor, Sayın Başbakan’ın dili var doğruları söylemiyor. Sayın Başbakan İstanbul’un seçimiyle niye uğraşıyorsun? Çünkü biliyor ki bunlar gelirse yetimin hakkını soracak. Bunların 15 yılda yaptığını biz 5 yılda yapacağız. Onun korkusu var, ama o korkuyu yaşatmak bizim boynumuzun borcudur.”

Kılıçdaroğlu, seçilmeleri halinde yoksul yurttaşlara her ay maaş vereceklerini ve insanları makarna, kömür kuyruklarına sokmayacaklarını ifade etti.

Bağışlanan arsa
Eyüp’teki arsanın korkudan Futbol Federasyonuna bağışlandığını öne süren Kılıçdaroğlu, onlarda bağışlanacak daha çok arsa bulunduğunu iddia etti.

İstanbul’un rantının birilerinin cebine gittiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, göreve gelmesiyle İstanbul’un rantını sadece İstanbullunun alacağını kaydetti.

Bazı internet sitelerine, Kanal 7 televizyonunun yurt dışındaki hesapları nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu uzmanlarınca açılan dosyanın akıbetini sordukları gerekçesiyle kurul tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulduğuna dair haberler düştüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, buna “yavuz hırsız durumu” dendiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, hazırlanan dosyanın normalde Maliye Bakanlığına gitmesi gerektiğini ancak bunun yapılmadığını vurgulayarak, “Başbakan diyor ki ‘Her şeyin üzerine gideriz’ Buyurun git kardeşim. Niçin gidemiyorsun, kim senin elini tutuyor? Çünkü yandaş. Yandaş olunca onun üzerine gidilmiyor” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin akaryakıt almak ve personel maaşlarını ödemek için bankadan kredi kullandığını ileri süren Kılıçdaroğlu, “10 milyar dolarlık bütçeye rağmen o noktaya düşenlerin o koltuktan ayrılmaları gerektiğini” kaydetti.

Editör: TE Bilişim