Geçtiğimiz cuma günü Korfu açıklarında alevler içinde kalan Euroferry Olympia isimli feribotun 10 kayıp yolcusu için zamana karşı yarış devam ediyor.

Yunan itfaiyesinin özel afet birimi (EMAK) dün 40'tan fazla personelle olay yerine gelerek Smit Salvage'dan gelen uzmanlara katıldı. Ancak hava sıcaklığının çok yüksek olması ve yangının devam etmesi nedeniyle kayıp tır şoförlerinden herhangi birinin yeri henüz tespit edilemedi.

Kabinler uygun olmadığı için araçlarında uyudukları iddia edildi!

290'dan fazla yolcu ve mürettebatın yanı sıra 153 kamyon ve 32 araba taşıyan Grimaldi'ye ait gemi, Yunanistan'ın Igoumenitsa kentinden İtalya'nın Brindisi kentine doğru giderken alev aldı. Yolcuların çoğu hızla tahliye edildi ancak Yunanistan Profesyonel Tır Şoförleri Birliği'ne (SEOFAE) göre, adı açıklanmayan diğer 10 tır şoförünün, vapurdaki kabinlerin uygun olmaması nedeniyle garaj güvertelerinde bulunan araçlarında uyuduğu bildirildi.

Grimaldi Sürücüleri suçlayarak iddiaları reddetti!

Diğer yandan Grimaldi, geminin seferden birkaç gün önce denetlendiğini belirterek ve sürücüleri suçlayarak iddiaları reddetti.

Şirketten yapılan açıklamada; “Uluslararası düzenlemelere göre, gemi seyir halindeyken yolcuların garaj güvertelerine girmesi kesinlikle yasaktır. Bu güvenlik kuralı Grimaldi Group gemileri tarafından istisnasız uygulanmaktadır. Ayrıca, başta tır şoförleri olmak üzere gemideki tüm yolcuların bu kurala riayet etmesi için, kalkıştan önce kargo mahallinin tahliyesi kontrol edilmekte ve belirlenen mürettebat ekipleri seyir sırasında düzenli olarak garaj güvertelerinde devriye gezmektedir. Herhangi bir tırn şoförü hileli bir şekilde kendini aracında saklamaya karar verirse, bu davranış Uluslararası Düzenlemeler ile Grimaldi kurallarına aykırıdır ve kendisinin ve geminin güvenliğini riske atabilir." dedi.

Öte yandan 58 yaşındaki Yunan bir tır şoförünün cesedi Pazar günü çıkarıldığında kazada ilk ölüm doğrulandı.

10 kişiden birinin Aydınlı olduğu ortaya çıktı!

Yunanistan açıklarında İtalya bandıralı feribotta çıkan yangında kayıp olan 10 kişiden birinin Aydınlı olduğu ortaya çıktı.

Yangının ardından kayıp olan 11 kişiden birinin Aydın'ın Köşk ilçesi Çiftlik Mahallesi sakinlerinden 42 yaşındaki Mehmet Çakır olduğu ortaya çıktı. Yolcu gemisinde bulunan 24 Türk vatandaşı arasında olan ve özel bir taşıma firmasında tır şoförlüğü yapan Çakır'dan halen haber alınamıyor. Ailesi ve yakınları Çakır'dan gelecek iyi haberi dört gözle beklerken, kayıpları arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim