Cumartesi günü, içerisinde dört kişilik bir aile bulunan bir yatın, Galler'deki Conwy Nehri'nde alev aldığı belirtildi.

Mevcut bilgilere göre yat Conwy Nehri'nde seyre çıktığı sırada makine dairesi kapağından duman çıkmaya başladı. Yangını söndürme girişiminde bulunan mürettebatın başarısız olmasıyla yangın büyümeye devam etti. Yardım çağrısında bulunan ikisi yetişkin ve ikisi çocuk 4 kişilik ailenin, HM Sahil Güvenlik tarafından Osprey ve Freedom olarak tanımlanan yakındaki iki yatın mürettebatı tarafından gemiden indirildiği belirtildi.

Bir HM Coastguard sözcüsü Daily Mirror'a; "Çok hızlı ve son derece cesurcaydı. Yardım çağrısı alındığında gemiyi çoktan alevler sarmıştı. Onları ivedilikle kurtaran iki yata şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Sürüklenmesine izin verildi!

Terkedilen ve alevler içerisinde kalan yat rüzgar ve gelgitler ile nehrin yukarısına doğru sürüklendi. HM Sahil Güvenlik'in, olası hayati tehlike nedeniyle yaklaşmaya çalışmadan teknenin sürüklenmesine izin vermeyi tercih ettiği açıklandı.

Başka yata sıçradı!

Yanan teknenin yavaş yavaş Conwy Quay'deki bir marinadaki yüzen bir rıhtıma sürüklendiği ve burada daha küçük bir gemiye yanaştığı, yangının ikinci bir tekneye sıçradığı açıklandı. Yerel yetkililer ihtiyati tedbir olarak yüzer rıhtımı halka kapattı.

Söndürülen yat çekme operasyonu sırasında battı!

Liman müdürünün de yardımıyla, yerel itfaiyeye ait hortumlar rıhtıma yerleştirdi ve yangının başarılı bir şekilde söndürüldüğü açıklandı. Ağır hasar gören yatın çekme operasyonu sırasında battığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim