Vietnam'daki Dung Quat limanı yakınlarında bir kimyasal tankerde meydana gelen patlamanın ve sornasında başlayan yangının ardından bir mürettebat üyesi kayıp olduğu bildirildi. Bu patlamanın Dung Quat petrol rafinerisi yakınlarında son aylarda meydana gelen ikinci büyük olay olduğu belirtiliyor.

Şiddetli bir patlama yaşandı!

Quang Ngai Deniz Limanı yetkililerinin bildirdiğine göre, 7.631 dwt Mekongtrans 01 isimli tanker, Dung Quat petrol rafinerisindeki ihracat limanından 7.000 m3 petrol aldı. 13 yaşındaki gemi, 19 Şubat akşamı Can Tho'ya doğru ticari syrine çıktı ancak kaptan geminin ön bölümünde şiddetli bir patlama yaşandığını ve yangın çıktığını ihbar etti.

Civardaki gemiler seferber edildi!

Quang Ngai Deniz Limanı yetkilileri, kayıp mürettebat üyelerini aramak için civarda faaliyet gösteren kargo ve balıkçı gemilerini bilgilendirdi. Ayrıca, Bölgesel Deniz Arama ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi ve yerel Sahil Güvenlik de mürettebatı arama ve kurtarma çalışmalarını yürütmek üzere olay yerine kurtarma gemileri gönderdi.

40 dakikada kontrol altına alındı, bir denizci kayboldu!

Geminin kaptanı yangını ihbar ettikten yaklaşık 40 dakika sonra yangının kontrol altına alındığını bildirdi. Kaza esnasında gemide 19 mürettebat çalışmaktaydı ve 28 yaşındaki bir mühendisin kaybolduğu anlaşıldı. Arama ve kurtarma ekipleri kayıp mühendisin bulunamadığını bildirdi.

İkinci patlama olayı!

Geçtiğimiz Eylül ayında, Dung Quat limanında başka bir ürün tankerinin iskele tarafını büyük bir patlama yaşanmış, ardından dalgıçlar patlamada ölen bir mürettebat üyesinin cansız bedenini bulmuştu.

Editör: TE Bilişim