Tuzla'da tersanedeki bir gemide gaz sıkışmasından kaynakladığı belirtilen patlama oldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

İlk belirlemelere göre 5 işçi yaralandı. Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Sızıntı nedeniyle Ürdün uyruklu olduğu öğrenilen 4 işçi zehirlendi. Olay yerine ihbar üzerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri gelen gazdan zehirlenen 4 işçiyi ambulanslara koyarak çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Hastaneye kaldırılan işçilerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Ekipler sızıntı nedeniyle gemi ve çevresinde önlem aldı.

Tedbir amaçlı olay yerine UMKE ekipleri de sevk edildi. UMKE ekipleri özel kıyafetlerini giyerek sızıntının olduğu yerde inceleme yaptı. Polis de olayla ilgili soruşturma başlattı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

*Bugün saat 10.54'te alınan ihbarda; Tuzla İlçemiz Aydıntepe Mahallesindeki tersanede bakım için bulunan Liberya bandıralı Gulf Petrolyum 4 adlı gemide çalışan işçilerin gaz zehirlenmesine maruz kaldıkları ihbarı alınmıştır.

*Olay yerine acil sağlık, güvenlik ve itfaiye ekipleri sevk edilerek gerekli müdahale
çalışmaları başlatılmıştır. Alınan ilk bilgilere göre; bakım yapılacak tüplerden birinde meydana gelen karbondioksit sızıntısı nedeniyle gaz zehirlenmesine maruz kalan (4) işçi, 112

* Acil Sağlık ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevki sağlanmıştır. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Olaydan etkilenen işçilere Allah'tan acil şifalar diliyoruz.

Editör: TE Bilişim