Geçtiğimiz gün Hollanda bayraklı 2015 inşa genel kargo gemisi Eemslift Hendrika'nın, 5 Nisan sabahı Norveç'in Olesund kentinin 60 deniz mili batısında yan yatarak sürüklenmeye başlaması nedeniyle on iki mürettebat üyesinin gemiden helikopterle tahliye edilmesine karar verilmişti. Mürettebatın tahliye edilmesinin ardından sürüklenen geminin kurtarılması için Smit Salvage ile anlaşıldığı ve 2 römorkörün yola çıktığı belirtilmişti. 

Son gelen güncellemeye göre, Hollanda bayraklı yük gemisinin terk edilerek Norveç kıyılarına doğru sürüklendiği dört günlük olayın ardından geminin dün öğle saatlerinde güvenli bir şekilde limana çekildiği açıklandı.

Çekme operasyonunun 7 Nisan gece yarısından kısa bir süre önce başladığı ve geminin Smit tarafından işletilen römorkörlerle 8 Nisan günü saat 17:00'de Flatholmen Limanı'na çekildiği kaydedildi. 

Ayrıca Eemslift Hendrika isimli geminin taşıdığı teknelerden birini fırtına nedeniyle denize düşürerek kaybettiği belirtildi. Bayrak devleti yetkililerinin teftiş yapmak ve olayla ilgili bir soruşturma başlatmak üzere gemiye çıkmaları bekleniyor.

Editör: TE Bilişim