Kaliforniya Körfezi'nde Meksika Donanması'nın yürüttüğü kaçak balıkçı operasyonunda kaçak balık avlayan Meksikalı bir balıkçı feci şekilde can verdi. Aynı teknede yer alan diğer balıkçının hastaneye kaldırıldığı ve durumunun stabil olduğu söylendi.

Sahil Güvenlik gemisi Farley Mowat'ın operasyon dahilinde nesli tükenmekte olan balıkların avlanmasını engellemeye çalıştığı bilinmekte.

Ölümcül çarpışmanın videosunda sahil güvenlik gemisine yüksek hızda yaklaşan bir sürat teknesi görülmekte. Farley Mowat'tan uzaklaşmak için manevra yaptığı ancak momentumunun tekneyi geminin pruvasına doğru sürüklediği görülüyor. Teknenin iki parçaya bölündüğü ve içindeki iki kişinin suya düştüğü bildirildi.

Gemiye molotof kokteyli saldırı!

Denizden çıakrtılan balıkçılardan birinin nefes almadığı ve diğerinin kaburgalarının kırılmış olduğu anlaşıldı. Meksika Donanması sağlık görevlileri kazazedelerle ilgilenirken diğer teknelerden iki saldırganın gemiye molotof kokteyli attığı ve pruvada yangın çıkardığı gelen detaylar arasında. İki kurban, tahliye ve tedavi için Meksika Donanması devriye botlarına transfer edildi; biri hayatını kaybetti.

Interpol'e göre Asya pazarlarında çok değerli olan kurutulmuş totoaba balığı mesanesi (balıkların suda derinliğini ayarlayan gaz kesesi) organize suç örgütlerinin ilgisini çekti. Bununla birlikte operasyonlar, körfez muturu gibi diğer nesli tükenmekte olan bir yunus türünün de yasadışı olarak totoaba yakalamak için kullanılan ağlara yakalanmasını önlemeyi hedefliyor.

Editör: TE Bilişim