Filipinleri' vuran Surigae tayfunu nedeniyle 2 ayrı gemi sürüklenerek karaya oturmuş, 100 metre boyundaki Cebu Great Ocean isimli nikel cevheri yüklü Filipinler bayraklı amfibi geminin 20 mürettebatının tamamının cankurtaran salıyla gemiyi terk ederek kaybolduğu açıklanmıştı.

7 denizci kurtarıldı!

Filipin Sahil Güvenlik ekiplerinin Filipinler'de bir ada olan Mindanao'nun kuzey ucunda karaya oturan Cebu Great Ocean amfibi gemisinin 20 mürettebatından yedisini kurtardığını açıkladı.

Karaya oturduğu sırada bölgede meydana gelen Typhoon Bising olarak da bilinen Typhoon Surigae nedeniyle şiddetli rüzgarlar oluştu. Tayfunun merkez üssüne yakın bölgelerde rüzgarlar saatte 120 mile çıkarak adalar arası deniz taşımacılığının aksamasına sebep oldu.

Demir yerinden 40 mil uzaklaştı!

Yetkililere göre, fırtınada çapasını kaybeden Cebu Great Ocean su almaya ve sürüklenmeye başladı. Geminin karaya oturmadan önce demir attığı konumundan yaklaşık 40 mil uzaklaştığı anlaşıldı. Olay sırasında tüm mürettebat gemiyi terk etti.

Can yeleği ile hayata tutundular!

Hayatta kalan yedi kişinin Çarşamba günü Adanın kuzey ucuna yakın Malimono ve San Francisco kasabaları arasındaki 10 mil uzunluğundaki kıyı şeridinde kurtarıldığı açıklandı. Diğer yandan Filipinler Sahil Güvenlik sözcüsü Commodore Armand Balilo yaptığı açıklamada, hayatta kalanların iki gündür suda sürüklendiklerini, can yeleği hayata tutunduklarını belirtti.

Aynı bölgede kıyı şeridi boyunca yerel halk tarafından dört denizcinin ise cesedi bulundu.

PCG (Filipinler Sahil Güvenlik), gemi sahibi tarafından gönderilen özel bir uçağın da yardımıyla kaybolan dokuz mürettebatı aramaya devam ediyor. 

PCG'ye göre, amfibi gemisi karaya oturduğu esnada nikel cevheri ve yaklaşık 2.000 litre dizel yakıt taşıyordu. Olayda herhangi bir kirlilik bildirilmedi.

Editör: TE Bilişim